Van links naar rechts Jean-Paul Kurris (vicevoorzitter), Jacqueline Wijnveen (secretaris) en Hans Groothengel (voorzitter).
Van links naar rechts Jean-Paul Kurris (vicevoorzitter), Jacqueline Wijnveen (secretaris) en Hans Groothengel (voorzitter). Rotary Club Ede

‘Rotary is geen businessclub, maar vooral geëngageerde serviceclub’

18 maart 2022 om 07:00 Maatschappelijk

EDE Altijd al eens willen weten wat een Rotaryclub is en doet? Vrijdag 8 april is in restaurant De Langenberg in Ede vanaf 12.00 uur (gratis) gelegenheid een ‘open bijeenkomst’ van Rotaryclub Ede mee te maken. 

,,Mooie gelegenheid om tijdens een clubbijeenkomst met Rotary kennis te maken. Nieuwsgierigheid en interesse bevredigen of het vooroordeel ‘alleen voor zelfgenoegzame, rijke heren’ naar het rijk der fabelen te laten verdwijnen. Rotaryclub Ede heeft vrouwen en mannen uit heel veel verschillende beroepsgroepen als lid”, schrijft de Rotaryclub in een persbericht. 

Rotary is een internationale organisatie met wereldwijd ‘clubs’, met als een van de voornaamste doelstellingen: dienstbaar zijn voor de lokale en internationale gemeenschap. Naast bijeenkomsten waarin de clubleden elkaar informeel ontmoeten en met – veelal interessante – sprekers kennis en informatie delen, is het actief zijn in de samenleving een belangrijk onderdeel van de programma’s.

ACTIES Met acties, fondsenwerving en ‘handjes uit de mouwen’ leverde en levert Rotaryclub Ede regelmatig bijdragen aan maatschappelijke doelen. ,,Instellingen zoals Netwerk  Dien je Stad, Tot uw Dienst, stichting Leergeld, Voedsel- en Kledingbank zijn hiervan voorbeelden. De club draagt ook bij aan internationale doelen, zoals End Polio Now en doneert bij rampen via Rotary International. Kortom, Rotary is geen businessclub, maar vooral een geëngageerde serviceclub.”

,,Uiteraard is er ook tijd voor ‘zelfverrijking’ in niet-materiële zin. Professionele kennis en informatie van leden worden uitgewisseld en persoonlijke banden gesmeed. Je leert veel verschillende mensen kennen. Er is een grote mate van vertrouwelijkheid. Wat binnen de club privé wordt verteld, blijft binnen de club. Zelf vind ik acties, waarbij je elkaar in een totaal andere setting - bijvoorbeeld schoffelend, schilderend of struiken rooiend - tegenkomt heel verrassend. Bovendien is het vaak ook gewoon gezellig. Net als bij de drie jaarlijkse feestelijke gelegenheden en de contacten met onze buitenlandse contactclubs’’, zegt een langjarig lid.

De open clubbijeenkomst is op vrijdag 8 april van 12.00 tot 14.00 uur in restaurant De Langenberg, aan de Arnhemseweg 120 in Ede. Aanmelden kan tot 31 maart bij secretarisrcede@gmail.com Meer info: www.rotary.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie