Afbeelding
Politie Ede

Politie trekt pistool voor verwarde man met (nep)wapen op station Ede Centrum

10 maart 2022 om 14:45 Misdaad

EDE De politie is donderdag aan het einde van de ochtend naar station Ede Centrum gegaan vanwege de melding van een man die verward gedrag vertoonde. Eenmaal ter plaatse toonde de man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man is direct onder schot genomen en aangehouden. Het bleek uiteindelijk om een nepwapen te gaan. De recherche onderzoekt de zaak.

,,Nepwapens zijn vaak moeilijk van echte wapens te onderscheiden. Agenten nemen in dergelijke gevallen daarom geen enkel risico”, aldus de politie. ,,In de praktijk blijkt dat het nogal eens voorkomt dat mensen een nepvuurwapen in huis hebben. Ze hebben het meegenomen vanaf een vakantie in het buitenland of gekocht op het internet.”

,,Als je met een nepvuurwapen rondloopt waarmee je iemand kunt bedreigen, dan is dat een misdrijf”, vervolgt de politie. ,,Je kunt er een maandenlange gevangenisstraf voor krijgen of een geldboete die kan oplopen tot meer dan 20.000 euro. Als je met een goedgekeurd speelgoedwapen voor een dreigende situatie zorgt, dan is dat een overtreding. De straf die hierop staat is ook hoog, de boete loopt in de duizenden euro’s.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie