Deanne Candel wilde een rustig interieur met een ,,eigen touch".
Deanne Candel wilde een rustig interieur met een ,,eigen touch". Anneke Gambon

Edese stylisten rijden door het hele land: ‘Interieuradvies aan huis steeds populairder’

17 maart 2022 om 16:36 Wonen

EDE Interieuradvies aan huis in plaats van (alleen) in de winkel wordt steeds populairder. Dat merken ook sommige Edese meubelzaken, waaronder Soof Meubels. ,,Door op locatie mee te kijken, lukt het nog beter om gezelligheid in huis te krijgen”, vertelt stylist en mede-eigenaar Jenneke Last-Vroegop.

Toen de meubelzaak, gevestigd in het Edese centrum, begon met het geven van interieuradvies aan huis was er direct veel vraag naar. ,,De behoefte hieraan is steeds groter geworden, merken we. Daarom zijn we ons hier meer op gaan focussen.” 

MEUBELS TESTEN Als interieurstylist brengt Jenneke zelf een bezoek aan haar klanten, samen met haar moeder en mede-eigenaar Gina. ,,Zij is heel erg van de stoffen en kleuren en ik heb juist veel kennis van maatvoering.” Vaak gaat het advies aan huis samen met een bezoek aan de winkel. De volgorde maakt niet uit: ,,Soms gaan we eerst thuis langs bij klanten en laten we ze daarna meubels testen in de zaak - en soms andersom.” 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Foto: Anneke Gambon

WARME SFEER Zoals bij Deanne Candel (59), die in november vorig jaar haar nieuwe appartement betrok. Het nieuwbouwcomplex staat in het Brabantse Uden, maar dat weerhield de zelfstandige HR-specialist er niet van om voor Soof Meubels te kiezen. ,,Ik liep een keer langs deze zaak toen ik op bezoek was bij familie in Ede”, vertelt Deanne, wiens oog direct viel op een set eetkamerstoelen. ,,Ik heb ze destijds niet gekocht omdat ik ging verhuizen, maar liep daarna nog regelmatig de winkel binnen als ik in de buurt was. De sfeer voelde altijd warm en goed.” 

,,Ik wist dus ook waar ik wilde zijn toen ik meubels zocht voor mijn nieuwe appartement.” Omdat het appartement nog opgeleverd moest worden, bracht Deanne eerst een bezoek aan de winkel. ,,Ik nam een bouwtekening mee en Jenneke en Gina namen ruim de tijd om mee te denken. Daarna presenteerden ze een op maat gemaakt plan.” Volgens de HR-specialist luisterden de interieurstylisten goed naar haar wensen. ,,Het advies was heel persoonlijk.” 

BIJZONDERE STOF Zo hecht Deanne veel waarde aan een rustige uitstraling en wilde ze een interieur met een ‘eigen touch’. ,,Jenneke en Gina hebben heel goed ingeschat wat het beste bij mij past. Eerst wilde ik bijvoorbeeld voor meerdere salontafeltjes gaan, zoals je tegenwoordig veel ziet. Maar op hun aanraden ging ik voor één tafeltje van glas, waarmee je veel meer rust creëert.” 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Foto: Anneke Gambon

Toen ze de sleutels van haar appartement kreeg en de meubels erin stonden, kwamen de Edese stylisten speciaal naar Uden voor de finishing touches. Deanne: ,,Leuke kussentjes en andere accessoires maakten het helemaal af. Het resultaat is heel mooi geworden; rustig maar ook heel stijlvol en persoonlijk. Zo heb ik bijvoorbeeld een stoeltje laten bekleden met een bijzondere stof die je niet overal vindt. Iedereen die het appartement binnenloopt, is onder de indruk.” 

STRAK OF CHIQUE ,,In mijn eigen buurt zijn ook genoeg meubelzaken, maar ik ben heel blij met mijn keuze”, vervolgt ze opgewekt. ,,Jenneke en Gina hebben verstand van zaken en zijn enthousiast, je merkt dat ze veel plezier hebben in hun werk.” Gina beaamt dit. ,,We houden ervan om uit alle mogelijkheden - van een heel strak tot een chique of juist huiselijk interieur - iets te kiezen wat goed past bij de klant. Daar worden we vrolijk van.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Soof Meubels. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie