Marco Bloemendaal is samen met compagnon en vriend Harry van Steenbergen de trotse eigenaar van het vernieuwde 2Wielercentrum Bennekom.
Marco Bloemendaal is samen met compagnon en vriend Harry van Steenbergen de trotse eigenaar van het vernieuwde 2Wielercentrum Bennekom. Dick Martens

Open huis bij 2Wielercentrum Bennekom

16 maart 2022 om 15:00 Zakelijk

BENNEKOM ‘De fiets, de fiets en verder niets’. Een gevleugelde uitspaak, die wielerjournalist Jeroen Wielaert eens gebruikte als titel voor een boek over oud-profwielrenner Gert Jan Theunissen. Maar als je een tijdje praat met Marco Bloemendaal, dan word je ook al snel meegezogen in de wereld van ‘de fiets’. Samen met compagnon en vriend Harry van Steenbergen is hij sinds 1 januari 2022 de trotse eigenaar van 2Wielercentrum Bennekom. De naam van de zaak, die al een aantal jaren gevestigd is aan de Molenstraat 49, bleef hetzelfde, maar de fietsenwinkel onderging een meer dan fraaie metamorfose.

door Dick Martens

,,Voorheen hoorde het 2Wielercentrum bij de winkels in Wageningen en in Ede”, steekt Bloemendaal van wal. ,,Oorspronkelijk zat hier Jansen-2Wielers, vervolgens ging de zaak over in 2Wielercentrum Bennekom, daar waren Harry en ik in dienst, maar runden in feite deze winkel al. Nu kregen we de kans om hem helemaal over te nemen en hebben we die stap gezet. De naam blijven wij wel gewoon voeren, maar wel met een fraai nieuw designlogo.” 

Voor beiden is de fietsenbranche niet vreemd, zijn er eigenlijk in opgegroeid. ,,Mijn opa had een fietsenwinkel, mijn sport is wielrennen en bij Harry is het niet anders. Ook hij volgde de opleiding fietstechniek en omarmt het ‘fietsenvak’ eveneens. De techniek trekt ons en de fiets is gewoon een fantastisch product, een product dat de toekomst heeft, zeker na de intrede van de E-bike, die allang niet meer voor alleen 80-plussers is. Als je er eenmaal op gereden hebt, dan wil je niet anders meer. Het gaat ook steeds meer, zeker in deze tijd, een vervanger voor de auto worden.”

TOEGEHAPT De winkel werd ook grondig verbouwd, mede omdat de buurman, de vuurwerkwinkel van Van Ginkel, ermee ophield. ,,Wij hadden daarbij de eerste rechten op huur. Lang hoefden we daar niet over na te denken. Onder het mom ‘die kans krijg je maar een keer’ hebben we toegehapt. Door de uitbreiding hebben we er 60 vierkante meter winkelvloer bijgekregen. We voeren hier de merken Batavus, Sparta, Cortina, Giant en een nieuw Nederlands product: Huyser. Racefietsen en mountainbikes zijn er van BH en RIH. Samen met Timo, die bij ons een leer-werk-traject volgt, willen wij dan ook op 19 maart Bennekom en omgeving graag kennis laten maken met onze zaak.” 

Info: www.2wielercentrumbennekom.nl

Deze advertorial wordt u aangeboden door 2Wielercentrum Bennekom. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie