Afbeelding
@tedxmedia
De specialist

‘Heel gericht je therapie aansluiten en tot een optimaal resultaat komen’

15 maart 2022 om 15:44 Zorg

BENNEKOM Zij gaan niet dagelijks naar hun werk toe om daar iedere dag hetzelfde liedje af te draaien, maar zijn betrokken bij iedere patiënt en hebben de wil om goed te zijn in wat zij doen. Daarom leren fysiotherapeuten Sharon Keller en Elsemiek Sevenich ook met veel plezier bij, onder andere via de multidisciplinaire werkgroepen waarbij zij aangesloten zijn. ,,We overleggen binnen de werkgroepen bijvoorbeeld met de orthopedisch chirurgen van het ziekenhuis in Ede en blijven zo steeds op de hoogte van de laatste technieken en kennis’’, legt Elsemiek uit.

De therapeuten zijn beiden deelnemer aan het ‘knienetwerk’, van het ziekenhuis in Ede. Elsemiek neemt ook deel aan het schoudernetwerk en is zij hand- polstherapeut. Het maakt de twee binnen het team van Van Bergen specialistischer op de genoemde gebieden. 

Doordat Sharon en Elsemiek beiden aan het ‘knienetwerk’, deelnemen, ontstaat er een gelijke aanpak binnen de revalidatie, in dit geval de sportrevalidatie. ,,Dat was de reden om aan te sluiten bij het netwerk’’, legt Elsemiek uit. 

,,In eerste instantie behandelden we voornamelijk de voorste kruisband, maar inmiddels gaan we veel verder. Het overleg met de orthopeden is enorm waardevol. We leren wat de nieuwste technieken en inzichten zijn en trekken één lijn in de aanpak van blessures. Zo streven we steeds naar de meest optimale revalidatie. Onze nieuwe oefenzaal is zo ingericht dat we heel sport specifiek kunnen revalideren, wat bijdraagt aan het optimale resultaat van de behandeling.’’

De therapeuten richtten zich in eerste instantie op de voorste kruisband, inmiddels hebben zij meer onder de knie. ,,Dat klopt’’, zegt Sharon. ,,De behandelingen hebben zich naast een voorste kruisbandruptuur uitgebreid tot meniscus letsel, bandletsels en andere voorkomende knie letsels. Deze uitbreiding kwam tot stand door onze (online) meetings met de orthopeden van ziekenhuis Gelderse Vallei die ons mee hebben genomen in de laatste operatietechnieken. Door dat te zien, en te overleggen over bijvoorbeeld belastbaarheid, kun je heel gericht je therapie aansluiten, en langs een goed uitgedachte weg tot een optimaal resultaat komen. Overigens wil dat niet altijd zeggen dat de weg sneller is. Het optimale resultaat is leidend’’, zijn Sharon Keller en Elsemiek Sevenich het tot besluit samen eens.

Dit artikel wordt u aangeboden door Fysiotherapeutisch Centrum van Bergen, Heerdlaan 39-41-43, 6721 GL in Bennekom. Tel. 0318-575165 of www.fysiomanueel.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie