Het terrein van kwekerij Nova Zembla in Lunteren.
Het terrein van kwekerij Nova Zembla in Lunteren. Gerwin van Luttikhuizen

Rhododendronkwekerij Nova Zembla breidt flink uit

16 maart 2022 om 17:00 Zakelijk

LUNTEREN Een rhododendron die niet alleen prachtig bloeit, maar ook nog eens heerlijk ruikt. Of speciale rhododendrons met tweekleurige bladeren. Het zijn voorbeelden van nieuwe soorten die rhododendronkwekerij Nova Zembla in Lunteren recent aan het assortiment heeft toegevoegd.

,,We hebben de afgelopen maanden zeker niet stilgezeten’’, lacht eigenaar Erwin Adams. Zijn terrein aan de Barneveldseweg in Lunteren heeft een metamorfose ondergaan. Het plantenaanbod is meer dan verdubbeld, de website is opgefrist en het is voor geïnteresseerden nóg eenvoudiger gemaakt om de duizenden rhododendrons en azalea’s te bewonderen. 

ADVIES Inmiddels heeft Nova Zembla meer dan vijftig soorten in het assortiment, in allerlei kleuren en maten. Vanuit heel Nederland komen particulieren en zakelijke klanten naar Nova Zembla vanwege de Veluwse kwaliteit, groothandelsprijzen en het deskundige advies van de rhododendron-specialist.

UITBUNDIGE BLOEI Rhododendrons zijn geliefd vanwege hun uitbundige bloei in het voorjaar en het blad dat het hele jaar door mooi groen blijft. De plant is solitair aan te planten, maar wordt ook vaak gebruikt voor een haag of wolk van rhododendrons. ,,De aanplant daarvan is een specialistische klus, die wij onze klanten graag uit handen nemen.’’ Het afgelopen jaar realiseerde Nova Zembla projecten door heel Nederland.

ALTERNATIEF VOOR KWETSBARE BUXUS Een van de populairste planten in het assortiment van Nova Zembla is de Bloombux (foto rechtsmidden). ,,Deze dwergrhododendron is hét alternatief voor de kwetsbare buxus’’, legt Erwin uit. ,,In tegenstelling tot de buxus is Bloombux niet vatbaar voor de buxusmot en andere schimmels en plagen.’’ 

De nieuwe plant blijft het hele jaar groen, bereikt een hoogte van maximaal één meter en kan in allerlei vormen worden geknipt. ,,Als bonus verschijnen er in mei of juni prachtige roze bloemen. Bloombux is ideaal voor een mooie haag of bloemperk, maar ook als blikvanger in een bak op terras of balkon.’’

OPENINGSTIJDEN Rhododendron kopen? Rhododendron kwekerij Nova Zembla aan de Barneveldseweg 39a is geopend op woensdag (9.00-16.00u), vrijdag (09.00-16.00u) en op zaterdag (09.00-15.00u). Op maandag, dinsdag en donderdag alleen op afspraak of online. 

Deze advertorial wordt u aangeboden door Kwekerij Nova Zembla. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie