Klazien van der Vlist-Wolfswinkel
Klazien van der Vlist-Wolfswinkel CNS De Triangel Lunteren

Directeur CNS De Triangel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

25 februari 2022 om 15:40 Mensen

LUNTEREN Klazien van der Vlist-Wolfswinkel, directeur-bestuurder primair en christelijk onderwijs, van CNS De Triangel te Lunteren, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze koninklijke onderscheiding heeft ze ontvangen van locoburgemeester en wethouder van Onderwijs van gemeente Ede, Leon Meijer. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het schoolfeest ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan in 2021. Het feest is eerder uitgesteld door Corona.

Klazien van der Vlist-Wolfswinkel (56) ontvangt de onderscheiding voor haar authentieke en sterke leiderschap en haar oog voor visionair onderwijs. Een eigentijdse koers op een kwalitatief hoog onderwijsniveau waar het kind en de christelijke identiteit centraal staan. ,,Kijkend naar het talent van ieder kind en dat met kennis in een veilig klimaat de gelegenheid geven tot bloei te laten komen.” Haar hart gaat sneller kloppen, als het gaat om goed onderwijs voor kinderen met aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Zij nodigt kinderen expliciet uit om te laten zien wie ze zijn, met hun talent en uitdagingen. ,,Ieder kind is uniek.”

Zij heeft het vermogen om in het krachtenveld van de steeds veranderde schoolomgeving keuzes te maken waarin de belangen van alle betrokkenen naar beste welbevinden worden gediend. Ook heeft Klazien der Vlist-Wolfswinkel zich op bijzondere wijze ingezet op andere terreinen dan het onderwijs, onder meer op het gebied van kerkelijk leven en welzijn in binnen- en buitenland.

Het vermogen om zaken te herkennen én benoemen in combinatie met betrokkenheid ten aanzien van de sociale verbondenheid en gemeenschapszin zijn tekenend voor haar leiderschap. In samenwerking met anderen heeft zij verbinding gelegd op school, in de samenleving en ook over de landsgrenzen.

Zij is ambassadeur van een missie wereldwijde vrede, omzien naar elkaar, uitwisseling van kennis en educatie in het buitenland met Finland, Israël en Palestijnse gebieden, Curaçao en Wit-Rusland. Blijf trouw aan jezelf, ook bij tegenslagen is haar motto. ,,Met haar eigen talent, puurheid, daadkracht en visie een bijzonder en lief mens met positieve ontwikkeling op veel levens van kinderen en volwassen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie