Marije Eillebrecht
Marije Eillebrecht Malkander

Malkander heeft certificaat Sterk Sociaal Werk ontvangen

25 februari 2022 om 08:12 Maatschappelijk

EDE Malkander heeft op 21 februari het certificaat Sterk Sociaal Werk ontvangen. Met dit kwaliteitslabel neemt welzijnsorganisatie Malkander het voortouw in Ede voor het leveren van hoge kwaliteit dienstverlening aan de inwoners. Directeur-bestuurder Marije Eillebrecht: ,,We zijn bijzonder trots dat we als eerste organisatie in Ede dit fantastische certificaat mogen ontvangen.” 

Het keurmerk is gebaseerd op het vakmanschap van sociaal werkers, het effect van de dienstverlening voor inwoners en voor faciliterende, lerende organisaties met adequaat bestuur. Het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk is tot stand gekomen voor en door de branche, vanuit de ambitie om optimaal te presteren en continu te verbeteren. 

VAKMANSCHAP ,,Dit keurmerk focust op de dagelijkse praktijk van onze medewerkers; ondersteuning in de wijk zowel collectief als individueel maar ook bijvoorbeeld voor opvoed- en mantelzorgondersteuning en voor de coördinatie van inzet en scholing van de vele vrijwilligers in de gemeente Ede. Het gaat om deskundigheid van medewerkers, om vakmanschap en vooral om hóé je als professional je werk doet met en voor de inwoners en onze netwerkpartners”, legt Malkander uit. 

Voor de certificering zijn 22 medewerkers, 2 stagiaires en 10 vrijwilligers gesproken van bestuur en management tot professionals die direct in contact staan met inwoners. Eillebrecht: ,,Dit kwaliteitslabel zorgt voor een continu proces waarin medewerkers en vrijwilligers in gesprek zijn over hoe we het werk uitvoeren, of de inwoners daarmee geholpen zijn, en hoe het nog beter kan. Met elkaar, voor elkaar.” 

KWALITEITSLABEL Het kwaliteitslabel is ontwikkeld op initiatief van branchevereniging Sociaal Werk Nederland (SWN) in nauwe samenwerking met de leden. Het nodigt medewerkers over de gehele breedte van de organisatie uit tot reflectie met veel ruimte voor ontwikkeling en verbetering van de dienstverlening voor de inwoners van de gemeente. 

Het behaalde certificaat wordt 21 maart officieel uitgereikt door SWN directeur Lex Staal en zal een feestelijk tintje krijgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie