,,Wij proberen onderscheidend te zijn, maar het allerbelangrijkste vinden wij het persoonlijke contact", zegt Marco Schuurman.
,,Wij proberen onderscheidend te zijn, maar het allerbelangrijkste vinden wij het persoonlijke contact", zegt Marco Schuurman. Marloes Kleijer

Vakman Marco Schuurman: ‘Makelaar ben je 24 uur per dag’

20 april 2023 om 20:00 Zakelijk

BENNEKOM Marco Schuurman, eigenaar van Barneveld Schuurman Makelaars NVM in Bennekom, is al dertig jaar beëdigd makelaar in hart en nieren. ,,Na een gekke periode met biedingen die de pan uitrezen, is het nu weer ouderwets ‘makelen’ en dat is hartstikke leuk! Ik beoefen het allermooiste vak ter wereld en ga voorlopig echt nog niet stoppen”, zegt hij.

In de ruim zestig jaar dat Barneveld Schuurman Makelaars bestaat, heeft het aangetoond een betrouwbare, deskundige en onafhankelijke partner te zijn voor mensen die een woning willen kopen of verkopen. Vanaf de eerste ontmoeting tot en met het moment van aan- of verkoop staat het kantoor zijn opdrachtgevers vakkundig bij, gedreven door daadkracht en enthousiasme. Daarnaast vormen ook taxaties een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Marco runt het makelaarskantoor, dat gevestigd is het in centrum van Bennekom, samen met echtgenote Wieke Schuurman. Hij vertelt: ,,Ik kwam in 1997 bij de zaak in en sinds 2011 leiden wij het kantoor met zijn tweeën. Wij hebben er heel bewust voor gekozen om klein te blijven. Net als bij alle andere makelaarskantoren is het hier stervensdruk geweest, maar wij hebben ons niet gek laten maken. Wij willen de cliënt áltijd het gevoel geven dat wij er echt voor hem zijn. Dat is onze kracht. Is er een bezichtiging? Dan is iemand daar logischerwijs heel erg mee bezig. Ik laat dan altijd zo snel mogelijk even weten hoe het is verlopen. Zo zijn het vaak de kleine dingen die van wezenlijk belang zijn”.

In de periode dat de biedingen de pan uitrezen, stond Marco vaak met verbazing te kijken naar de gerealiseerde verkoopprijzen van woningen. ,,Het leidde vaak tot frustratie en mensen belden achteraf waarom zijn het niet waren geworden. Mede om dit soort ergernissen te voorkomen heeft de NVM het ‘bieden online’ geïntroduceerd. Ook werken we nu met het verplichte biedboek. Waardoor het bieden wat transparanter is geworden. Dit bevalt uitstekend”, vertelt Marco.

Bovendien heeft de automatisering volgens hem een vlucht genomen de laatste jaren. ,,Wij maken tegenwoordig bijvoorbeeld ook gebruik van Move.nl, een beveiligde online omgeving waarin alle betrokkenen van de aan- of verkoop van een woning inzicht hebben in de nodige documenten. Dit maakt dat de lijntjes nóg korter zijn geworden en dat vinden wij als kleinschalig makelaarskantoor belangrijk.”

OPEN HUIZEN DAG

Barneveld Schuurman Makelaars heeft recentelijk weer een NVM Open Huizen Dag georganiseerd. Marco: ,,De laatste editie waar wij aan meededen, was alweer enige tijd terug. Woningen werden zo snel verkocht dat er geen open dagen meer nodig waren. Inmiddels is er weer voldoende animo en het heeft ook weer geresulteerd in succesvolle verkopen”.

VOLDOENING

,,Zoals gezegd komt het nu weer aan op ouderwets makelen en laten wij daar nu juist heel veel voldoening uit halen”, vervolgt de doorgewinterde makelaar. ,,Wij zijn na al die jaren door de wol geverfd. Wij proberen onderscheidend te zijn, wij zoeken continu naar nieuwe mogelijkheden om ons kantoor te profileren en ons aanbod onder de aandacht te brengen, maar het allerbelangrijkste vinden wij het persoonlijke contact met onze opdrachtgevers. Je moet als makelaar goed kunnen praten, maar nog beter kunnen luisteren. Wij kennen onze klanten, vaak lopen mensen zelfs spontaan even binnen om bij te praten. Dat werkt voor ons en onze opdrachtgevers heel goed. Bovendien zijn wij altijd bereikbaar. Makelaar ben je 24 uur per dag en dat is voor ons totaal geen probleem.”

Dit verhaal is gepubliceerd in de special Vakmannen in beeld, onderdeel van de editie van woensdag 19 april van deze krant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie