Roy de Graaf
Roy de Graaf Theo Beumer

Jacco Meurs scoort met Bennekom maximale punten

10 december 2022 om 20:39 Voetbal

BENNEKOM Ook in zijn tweede en normaal gesproken laatste wedstrijd als interim hoofdtrainer, behaalde Jacco Meurs met Bennekom de maximale punten. SVL werd met 2-1 verslagen.

,,Het kan niet beter’’, lachte Meurs, die vorige week de honneurs van de ontslagen Aad van den Berg overnam, wiens naam weer wordt genoemd als de nieuwe hoofdtrainer van De Valleivogels. ,,Ik vond het ook een verdiende overwinning.’’

,,De eerste helft hadden wij de controle’’, ging Meurs verder. ,,Het balbezit was ook voor ons. Met de diep lopende spelers creëerden wij ook de nodige kansen. Zo ontstond ook de 1-0. Na een geweldige actie van Roy de Graaf kwam de bal bij Maurice Kuppens, die de bal over de keeper chipte.’’

,,Na de thee bleven wij de bovenliggende partij. Roy de Graaf maakte de 2-0. Daarna ging SVL opportunistisch spelen. Er kwamen een paar spitsen bij. Het werd een verhit potje. Zij kregen ook kansen, waaronder een bal tegen de paal.’’

,,Waar op een gegeven moment wij een vrije trap hadden moeten krijgen rond de zestien meter, gebeurde dat niet. Uit de omschakeling kreeg SVL wel een vrije trap, die door de aanvoerder (Ali Alkan) werd raak geschoten. Vervolgens raakten de gemoederen verhit. Er was een opstootje, waarna de scheidsrechter de wedstrijd voor een minuut of vijf staakte.’’

,,Gelukkig werd er weer snel gevoetbald, en verzuimden wij via Roy de Graaf en Viggo Koeleman de wedstrijd definitief te beslissen. De 2-1 was ook voldoende. Een heerlijk en trots gevoel om zo de winterstop in te gaan’’, concludeerde Jacco Meurs.

Bennekom klimt door de zege naar een zevende plaats met dertien punten uit tien ontmoetingen. De Bennekommers gaan nog op trainingskamp naar Callela in Spanje in de winterstop.