Roy de Graaf
Roy de Graaf Theo Beumer

Scherp Bennekom maakt na rust het verschil bij Nunspeet

16 oktober 2021 om 19:37 Voetbal

BENNEKOM ,,Het was vandaag een echte teamprestatie. Ik zag strijd en beleving. De intensiteit was heel hoog. Ik kan dan alleen maar heel tevreden zijn over de 0-4 zege bij Nunspeet’’, stelde Aad van den Berg.

De Bennekom trainer zag dat het voor de rust nog gelijk opging. ,,Wij kwamen met Jeffrey Rutgers een paar keer goed door. Kansen van Roy de Graaf en Nick Stienstra gingen er niet in. Door balverlies aan onze kant, kregen zij ook een paar kansen. Doelman Christian de Haan trad goed op.’’

,,Waar bij eerdere wedstrijden er een goede eerste en minder goede tweede helft was, was het nu andersom. Daarbij werden wij wel geholpen door het scoreverloop. Na voorbereidend werk van Nick Stienstra, maakte Roy de Graaf de 0-1. En kort daarna scoorde na een handsbal Just Berends uit een strafschop de 0-2.’’

,,Toen was het eigenlijk gelopen. Je zag dat Nunspeet een knauw had gekregen van die twee snelle doelpunten. De 0-3 en 0-4 hingen eerder in de lucht dan de 1-2. Wij speelden ook heel volwassen. Het middenveld met Giovanni Scharrenburg, Joris Klein Holte en Nick Stienstra stond als een huis. Het was echte mannen voetbal.’’

De 0-3 en 0-4 vielen in de slotfase. Giovanni Scharrenburg en de ingevallen Fabian Beukhof schreven de doelpunten op hun naam.

Zaterdag komt SVI op bezoek. Net als Bennekom heeft men zeven punten. ,,Als wij bovenin willen meedoen, moet je dit soort potjes winnen. En ook wordt het tijd dat we in onze derde thuiswedstrijd de eerste thuiswinst behalen’’, sluit Aad van den Berg af.