De Wageningen Cup werd vorig jaar gewonnen door vv Bennekom. Zij zullen de Cup dit jaar niet kunnen verdedigen. Het toernooi, alweer de 23e editie, gaat, vanwege de naweeën van de Corona-pandemie, niet door.
De Wageningen Cup werd vorig jaar gewonnen door vv Bennekom. Zij zullen de Cup dit jaar niet kunnen verdedigen. Het toernooi, alweer de 23e editie, gaat, vanwege de naweeën van de Corona-pandemie, niet door. (Foto: Dick Martens)

Dit jaar geen strijd om de Wageningen Cup

  Sport

WAGENINGEN – Vorig jaar won vv Bennekom de zo felbegeerde Intersport Winners Wageningen Cup. Het was alweer de 22e editie van het toernooi, dat voor veel voetbalsupporters een ijkpunt was. Het werd meer en meer gezien als de start van weer een nieuwe voetbalcompetitie en voor de deelnemende verenigingen een ideale voorbereiding, met fraaie wedstrijden die veelal ook streekderby’s waren. Helaas zal er dit jaar op en rond de thuisbasis van de organiserende vereniging, WAVV, geen 23e editie gaan plaatsvinden. De Corona-pandemie deed de organisatie besluiten het toernooi geen doorgang te laten vinden.

door Dick Martens

'Met pijn in ons hart'

,,Met pijn in ons hart hebben we met het bestuur en de sponsor het besluit genomen de Wageningen Cup voor dit jaar definitief niet door te laten gaan”, legt Anita Jochems, sinds jaar en dag lid van het organisatiecomité, uit. ,,De speeldagenkalender voor de competitie gaat zoals het er nu uit ziet op 19 september van start en een Wageningen Cup mogelijk zonder publiek, is ook niet iets waar wij en de deelnemende ploegen blij van zullen worden. We hopen dat we volgend seizoen het toernooi wel weer gewoon kunnen organiseren.”

Aan het toernooi zouden vv Bennekom, Candia ‘66, CHRC, ONA’53, RVW, SKV, WAVV en WVV Wageningen deelnemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden