Niels Koenderink maakt komend seizoen de overstap van de tweede, naar de eerste selectie.
Niels Koenderink maakt komend seizoen de overstap van de tweede, naar de eerste selectie. (Foto: vv Bennekom)

vv Bennekom heeft selectie voor seizoen 2020-2021 al compleet

  Sport

door Dick Martens

BENNEKOM - Hoewel de amateurvoetballers door de Corona crisis hun competitie niet meer hebben kunnen voltooien, wordt er achter de diverse schermen al wel hard gewerkt om de selectie voor volgend seizoen 'op orde' te krijgen. Dat gebeurde ook bij vv Bennekom, waar het bestuur en de Technische Commissie eendrachtig samenwerkte en adequaat handelde, om op die manier de selectie compleet en op sterkte te krijgen.

Niels Koenderink ziet 'investering in zichzelf' beloond

Vanuit het tweede team sluit Niels Koenderink aan bij de eerste selectie. De 24-jarige kopsterke centrale verdediger annex centrumspits uit Heelsum wordt hiermee beloond voor zijn goede prestaties als aanvoerder van het tweede team. Koenderink speelde voorheen in het eerste team van derdeklasser Redichem en sloot vorig jaar aan bij het tweede team om te zien waar zijn plafond op een hoger niveau lag. Deze ‘investering’ in zichzelf en de club is succesvol verlopen, waardoor hij nu de kans krijgt om zich in de 1e selectie te manifesteren.

Daarnaast krijgen ook dynamische middenvelder Wesley Radstaat en de behendige vleugelaanvaller Anouar Haout door hun goede prestaties in het tweede (en het Beloftenteam) middels een stagecontract de kans om zich door te ontwikkelen in de eerste selectie. Hetzelfde geldt voor de talentvolle verdediger Noah Roethof van de Jo19-1.

Volop kansen voor eigen jeugd
De contracten voor Koenderink, Radstaat, Haout en Roethof en kansen die het kwartet geboden wordt, passen binnen het technisch beleid van VV Bennekom om te komen tot een sterk, stabiele en herkenbare selectie. Dit met volop kansen voor de eigen jeugd en regionale talenten.
Tiggo Jansen en Fabian Mösle zullen daarentegen onze club gaan verlaten. Mösle maakte vorig jaar veel indruk door zijn vele doelpunten, maar kwam dit jaar helaas minder aan spelen toe. Hij keert weer terug naar Redichem. Jansen moest genoegen nemen met een rol op het tweede plan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden