Bennekommer Kees van Wonderen wordt hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles

  Sport

door Dick Martens

BENNEKOM - Go Ahead Eagles heeft Kees van Wonderen aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer vanaf het seizoen 2020/2021. Van Wonderen tekent een contract voor twee jaar in De Adelaarshorst. Dat maakte de club zaterdagmorgen op haar website bekend.

Indrukwekkende carrière

De inwoner van Bennekom kwam als speler uit voor N.E.C., NAC Breda, Feyenoord en het Nederlands Elftal. Met Feyenoord werd de verdediger landskampioen en won hij de UEFA Cup. Na zijn actieve loopbaan werd de geboren Bergenaar trainer. Hij was onder meer bondscoach bij Nederland Onder-17 (Europees kampioen in 2017) en Onder-18 en assistent-trainer bij FC Twente (landskampioen in 2010). 

Uitstekende indruk

Tijdens de EK-kwalificatie voor het EK van 2020 fungeerde Van Wonderen als assistent van bondscoach Ronald Koeman. Nadat plaatsing voor het EK was afgedwongen, besloot Van Wonderen te stoppen als assistent-bondscoach, om zich op het hoofdtrainerschap te richten. ,,Dat zegt iets over zijn ambities, die ook sterk terugkwamen in onze gesprekken”, aldus technisch manager Paul Bosvelt. Kees van Wonderen heeft met name vanuit de Nederlandse jeugdteams veel ervaring met het werken met jonge spelers. Daarnaast heeft hij als assistent-trainer een uitstekende indruk gemaakt op topniveau.”

Ambitieuze volksclub

Van Wonderen is uiteraard ook blij met de club uit Deventer. ,,Ik zie ernaar uit om komend seizoen aan de slag te gaan bij Go Ahead Eagles en deel uit te maken van de ontwikkeling van deze club. Go Ahead Eagles is een ambitieuze volksclub, waar volop uitdaging ligt om verder te groeien." Aangezien alle focus nu op het huidige seizoen ligt, wordt Van Wonderen na afloop van het lopende seizoen officieel gepresenteerd. Dan volgt hij Jack de Gier op, die in het bezit is van een aflopend contract. ,,Vorig jaar vertrok onze toenmalige trainer natuurlijk plotseling”, zegt Bosvelt. “We hebben in een relatief kort tijdsbestek Jack kunnen vastleggen als nieuwe trainer. Een stap die qua resultaten goed heeft uitgepakt, gezien het bereiken van de kwartfinale van de KNVB Beker en huidige plek in de subtop.” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden