Onder het toeziend oog van DTS '35-voorzitter Jeroen Been, tekent Arnold Brehler zijn nieuwe contract. De inwoner van Doorwerth, maakt komend seizoen de overstap van vv Bennekom, naar de Edese eersteklasser.
Onder het toeziend oog van DTS '35-voorzitter Jeroen Been, tekent Arnold Brehler zijn nieuwe contract. De inwoner van Doorwerth, maakt komend seizoen de overstap van vv Bennekom, naar de Edese eersteklasser. (Foto: DTS '35)

Arnold Brehler verruilt vv Bennekom voor DTS '35

  Sport

door Dick Martens

BENNEKOM - Arnold Brehler wordt de nieuwe trainer van DTS Ede. Hij volgt daarmee Jeroen Spies, die in Ede vier jaar de scepter zwaaide, op. Dat maakte de club maandagavond, nadat Brehler zijn nieuwe contract had getekend, bekend. De Doorwerthenaar tekende een tweejarig contract met een optie van een nog een jaar bij de Edese eersteklasser.

Ruime ervaring als speler en trainer

,,Arnold heeft een ruime ervaring als trainer en speler", reageert DTS-voorzitter Jeroen Been, nadat de handtekeningen waren gezet. ,, Als trainer heeft hij naast Bennekom onder meer de Bataven en Juliana '31 getraind, clubs waarmee hij kampioen is geworden en naar de Hoofdklasse, respectievelijk de Derde Divisie is gepromoveerd. Hij heeft eveneens een ruime ervaring met het inbrengen van spelers uit de eigen jeugd."

Kandidaat nummer 1

Bij de zoektocht naar een nieuwe trainer ging DTS niet over één nacht ijs. ,,De afgelopen jaren hebben wij hem wat beter leren kennen als een tactisch goed onderlegde trainer, die het team gedurende de wedstrijd weet bij te sturen. Er zijn in de procedure voor de aanstelling ook gesprekken gevoerd met een vertegenwoordiging van de spelers en van de Technische Commissie (TC)ven ook daar kwam Arnold als kandidaat nummer 1 naar voren. We zijn dan ook blij dat we met Arnold Brehler weer een nieuwe trainer bij DTS Ede hebben."

Gesprekken voeren met spelersgroep

De volgende actie voor de voorzitter en de TC is gesprekken te gaan voeren met de huidige spelersgroep. ,,Dat gaat de komende weken gebeuren. Onze insteek is de groep zo veel als mogelijk bij elkaar te houden. Eventueel vertrek van spelers zal in eerste instantie intern worden opgevuld. Indien dan nog nodig zullen eventueel gericht versterkingen worden binnen gehaald."

'Ik ben ambitieus'

Brehler, op zijn beurt, was ook verheugd, met zijn nieuwe werkgever. ,,Evenals DTS ben ik ook ambitieus. Zij willen richting Hoofdklasse. Dat wil ik uiteraard ook." Bijzonder aan de overstap is ook, dat Brehler met Bennekom zijn nieuwe werkgever in de competitie nog gaat treffen. De komende ontmoeting is op 15 februari (aanvang: 17.00 uur).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden