Foto: Dick Martens

Dapper Bennekom moet meerdere erkennen in koploper SVZW

  Sport

door Dick Martens

BENNEKOM - Voor Bennekom was het thuisduel tegen SVZW een missie van aan- of afhaken. Hoewel de ploeg van trainer Arnold Brehler zich dapper verweerde en bij rust zelfs met 1-0 aan de leiding ging, moest de thuisclub na rust toch nog buigen voor de koploper van de 1e Klasse D. Op Sportpark De Eikelhof werd het uiteindelijk 1-4. Door de nederlaag zakten de Bennekommers naar de 5e plaats van de 1e Klasse D, met een achterstand van vijf punten achterstand op de ploeg uit Wierden.

Hechte verdediging

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gils was duidelijk, dat de volgelingen van Brehler zich niet zonder slag of stoot naar de slachtbank wilden laten leiden. Vanuit een hechte verdediging werd gecontroleerd de aanval gezocht. Een speelwijze die de gasten misschien wel verraste, want de Wierdenaren hadden weliswaar het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk werd het niet in het Bennekomse zestienmetergebied.

Omschakel momenten

,,We hadden de afspraak gemaakt, om met de linies kort bij elkaar te gaan spelen", verklaart Brehler de door hem bedachte tactiek. ,,Dat deden we goed. Verdedigend gaven we eigenlijk niets weg en eenmaal 'in de omschakeling' werden we toch af en toe gevaarlijk." Eén van die zogenaamde 'omschakel momenten' leverde de thuisclub in de 22e minuut zelfs de openingstreffer op. Het was de lichtvoetige middenvelder Youssef el Hammouchi die het eindstation was van een goed lopende Bennekom-aanval (1-0). Geschrokken voerde de koploper uit Wierden de druk nog wat verder op, maar ook nu wisten zij geen bres te schieten in de rood-witte verdedigingsmuur. Daardoor bleef ook de 1-0 voorsprong tot het rustsignaal op het scorebord.

'Zuivere overtreding'

,,In de rust heb ik erop gehamerd, dat we diezelfde motivatie vast moesten houden", legt Brehler uit. ,,Met die intentie startten we ook, maar dan is het jammer, dat die gelijkmaker dan al zo snel valt." Brehler doelde op de 47e minuut, waarin de gasten op gelijke hoogte kwamen door een treffer van Jesper Middelkamp. Het was jammer dat zowel scheidsrechter Gils als zijn assistent niet hadden gezien, dat aan dat doelpunt een zuivere overtreding voorafging. ,,Tjalling (Kamerman) werd met twee handen in zijn rug geduwd", mopperde Brehler. ,,Dan zou een VAR wel handig geweest zijn."

Wierdense stormloop

Wat volgde was een Wierdense stormloop, want Bennekom was even van slag dor die ongelukkige gelijkmaker. Er kwamen kansen, maar Bennekom-doelman Christian de Haan toonde zijn goede vorm bij schoten van Joran Pot en Nigel Michels. Maar ook hij moest in de 63e minuut lijdzaam toezien, dat SVZW-invaller Frank Smit met zijn eerste balcontact zijn ploeg op voorsprong schoot (1-2). Hij maakte dankbaar gebruik van een inschattingsfoutje van Jelmer Goedhart. Ruim tien minuten later besliste vervolgens Yessin Maskoul de wedstrijd definitief (1-3. Maar ook nu was er op zijn minst sprake van 'een ongelukkig moment', want juist in die fase werd Tjalling Kamerman buiten de lijnen behandeld, nadat hij zijn knie lelijk had verdraaid. Bennekom probeerde het geschonden blazoen nog wel wat op te poetsen, maar had daar eigenlijk de kracht niet meer voor. In de slotminuut was het opnieuw Maskoul die scoorde en de eindstand op 1-4 bepaalde.

In de achtervolging

,,Natuurlijk was het een verdiende overwinning voor SVZW", was Brehlers slotconclusie. ,,Het is een hele goede ploeg. Toch hebben wij het hen moeilijk kunnen maken, maar kregen we helaas wat ongelukkig die doelpunten tegen. Nu moeten wij weer in de achtervolging, daar gaan we voor. Wel hoop ik, dat de blessure van Tjalling (Kamerman) meevalt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden