Afbeelding
Foto Pixabay

Welk onderhoud aan je woning kun je beter niet uitstellen?

21 maart 2023 om 10:48 Partnercontent

Als je een eigen huis hebt, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Achterstallig onderhoud kan tot problemen leiden en bovendien is het voordeliger om problemen in een vroeg stadium te lijf te gaan. Een van de dingen die je nooit moet uitstellen, is het dakgoot reinigen. Voor veel mensen is dit een klus waar ze helemaal geen zin in hebben. Je moet namelijk de ladder op om vervolgens alle derrie uit je dakgoot te halen. Stel je dit echter uit, dan loop je het risico op lekkage en andere vervelende problemen. Wil je daarom deze klus goed uitvoeren, maar het liever niet zelf doen, dan kun je besluiten je dakgoot te reinigen met ondersteuning van Univé. Wij laten je zien hoe je dit kunt regelen. 

Welke risico’s brengt een volle dakgoot met zich mee?

Een dakgoot is aan je huis bevestigd om het hemelwater op de juiste manier af te voeren. Had je namelijk geen dakgoot, dan stroomde het water zo vanaf je dak in je tuin en dat geeft veel overlast. Je tuin verandert snel in een moeras en dat wil je niet. Helaas komt er in dakgoten niet alleen maar water terecht, maar ook allerlei takjes, bladeren en andere rommel. Het schoonmaken van je dakgoot is daarom erg belangrijk. Een dakgoot die overstroomt, levert namelijk waterschade op. Heb je een verzekering van Univé, dan komt er tijdig een specialist bij je langs om de boel grondig schoon te maken zodat je goot niet overstroomt. Jij hebt hier zelf helemaal geen werk van. De specialist zorgt dat al het vuil verwijderd wordt en laat je ook weten wanneer je extra onderhoud aan je dakgoot moet plegen. Zo wordt je nooit verrast door verborgen gebreken en kun je hopelijk grote kostenposten vermijden. 

Een schone dakgoot gaat langer mee

Een andere reden waarom het schoonmaken van je dakgoot belangrijk is, is omdat een goed onderhouden dakgoot veel langer meegaat. Rottende bladeren en takjes kunnen je hout aantasten en dat moet je niet willen. Laat je daarom de goot eens per jaar grondig schoonmaken, dan blijft je goot ook veel langer goed. Het hemelwater wordt naar behoren afgevoerd en daardoor blijft je tuin ook netter. 

Wil jij meer onderhoud uitbesteden?

Mocht jij meer onderhoud willen uitbesteden, dan kun je eens kijken naar de overige Veilig Wonen verzekeringen van Univé. Je kunt bijvoorbeeld ook je cv-ketelonderhoud uitbesteden door middel van een verzekering. Of wat dacht je van een jaarlijkse veegbeurt voor je schoorsteen? Je kunt uit diverse verzekeringen kiezen die allemaal voor een lage maandpremie beschikbaar zijn. Kies je meerdere verzekeringen uit deze categorie, dan kun je ook nog profiteren van pakketkorting. Zo blijft jouw huis goed onderhouden zonder dat jij daar veel voor hoeft te betalen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie