Afbeelding
Foto: Shutterstock

Keuzehulp: een opblaasbaar zwembad of een frame zwembad?

17 juni 2022 om 12:13 Partnercontent

De warme zomer begint bijna en daarom schaffen veel mensen een zwembad aan voor in de tuin. Het is heerlijk om even de verkoeling op te zoeken in jouw eigen zwembad. Gelukkig hoef je niet een zwembad in te laten bouwen, want er zijn namelijk nog twee andere opties: een opblaasbaar zwembad of een frame zwembad. Maar welk zwembad is de beste keuze? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van beide zwembaden op een rij.

Opblaasbaar zwembad is gemakkelijk op te zetten

Een opblaasbaar zwembad is eenvoudig op te zetten. Het opzetten duurt ongeveer 10 tot 30 minuten, waarna je al meteen de tuinslang in het bad kunt leggen. Het zwembad is ook eenvoudig op te bergen. Een frame zwembad is wat ingewikkelder om op te zetten. We raden aan om dit zwembad in ieder geval met zijn tweeën op te zetten.

Frame zwembad is steviger

Een opblaasbaar zwembad is minder stevig dan een frame zwembad. Door de warmte kan het opblaasbare zwembad week worden en daardoor verliest het de vorm en sterkte. Een frame zwembad bestaat uit een systeem dat je in elkaar klikt. Aan dit frame verbind je het zwembadzeil. Hierdoor is het een stuk steviger dan een opblaasbaar zwembad.

Zwembad in een kleine of grote tuin

Heb je een kleine tuin? Dan past een frame zwembad waarschijnlijk niet in jouw tuin. Frame zwembaden zijn namelijk groter dan opblaasbare baden. Een frame zwembad is wel beschikbaar in verschillende vormen. Ga je voor een ronde variant of een rechthoekig zwembad?

Gaan jonge kinderen erin zwemmen?

Frame zwembaden zijn over het algemeen dieper dan opblaasbare baden. Heb je jonge kinderen? Dan is een opblaaszwembad veiliger voor kinderen. Zijn jouw kinderen wat ouder en wil je echt graag een stukje zwemmen in jouw zwembad? Dan past een frame zwembad beter bij jouw wensen.

Maak de juiste keuze

Voordat je een van de twee zwembaden koopt, is het verstandig om de ruimte in je tuin op te meten. Waar wil je het bad neerzetten en hoe groot is de beschikbare ruimte? Bedenk daarna wat je belangrijker vindt: wil je dat je het zwembad makkelijk opzet? Ga dan voor een opblaasbaar bad. Hecht je meer waarde aan een stevig bad? Kies dan een frame zwembad. We raden aan om het zwembad bij een website met kwalitatieve baden te kopen, zoals Heuts. Hier vind je zowel opblaasbare baden als frame zwembaden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie