Afbeelding
Ramona van den Arend, Floralia

Prijsuitreiking mooiste tuin van Bennekom

Overig Deel je nieuws

Gelukkig kon ook de jaarlijkse tuinkeuring van Floralia Bennekom dit jaar weer doorgaan. Alle Bennekomse tuinen zijn bekeken door 12 keurders in zowel het prachtige voorjaar als in de zomer. Eigenschappen zoals onderhoud, kleur en biodiversiteit bepaalden de hoogte van de score. Uiteraard was de droogte deze zomer een uitdaging voor iedere tuinliefhebber die niet te veel water wil verspillen. 

De uitslag van de Floralia tuinkeuring werd bekendgemaakt tijdens een feestelijke en gezellige bijeenkomst op dinsdagavond 13 september aan de Ekerlaan. Daar werd vooraf een leerzame voordracht gehouden over De Levende Tuin waar alle genomineerde tuin-eigenaren en leden van Floralia veel van opstaken.

Ook werd de heer Walter Prinsze erelid van de vereniging gemaakt, vanwege de vele artikelen die hij schreef voor het Bloemblad van Floralia.

Dit jaar had Tineke Becker van Groenestraat 17 de mooiste boomspiegel van Bennekom. Van de tuinen was de familie Noppen van Korenlaan 35 de 1e prijswinnaar, gevolgd door Jan van Delden van Prins Bernhardlaan 35,  en de familie Vredenberg van Prins Hendrikweg 2A. De laatsten staan niet op de foto.

Het is zéker de moeite waard eens een kijkje te nemen bij deze tuinen en inspiratie op te doen voor de eigen tuin.

advertentie
advertentie