Felle strijd om de bal tijdens de regiofinales van het schoolvoetbaltoernooi 2022 tussen de Kraatsschool (Bennekom)  en de Brugge (Ede).
Felle strijd om de bal tijdens de regiofinales van het schoolvoetbaltoernooi 2022 tussen de Kraatsschool (Bennekom) en de Brugge (Ede). Dick Martens

Fraaie finales op een mooie voetbalmiddag

24 mei 2022 om 23:00 Overig

EDE Op de voetbalvelden van Ede/Victoria, vonden vorige week woensdag de regio-voetbalfinales (Regio 3 Finale Oost) plaats. De winnaars van de schoolvoetbaltoernooien in Ede, Bennekom, Wageningen, Renkum, Oosterbeek en Arnhem bonden vorige week woensdag de strijd met elkaar aan. Onder stralende omstandigheden en onder grote belangstelling werd het een voetbalmiddag die bol stond van de spanning, veel dorst, vreugde en een beetje verdriet. Verantwoordelijk voor de vlekkeloze organisatie waren Wim Roelofsen en ‘zijn’ vele vrijwilligers. Natuurlijk waren er eindwinnaars, maar de vele blije gezichten tijdens- en rondom de vele wedstrijden, spraken boekdelen, het was ‘een sportpark vol winnaars’.

Dick Martens

De grote organisator verbleef gedurende het toernooi veelal in de bestuurskamer, waar hij vanachter zijn computer druk was met verwerken van de tientallen uitslagen, die hem werden aangeleverd door het enthousiaste scheidrechterskorps. ,,Het verloopt prima”, aldus Roelofsen tijdens een klein pauzemoment, happend in een broodje. ,,We hebben alweer kunnen oefenen tijdens het Edese schoolvoetbaltoernooi en ondanks de twee jaar ‘coronastilte’ pakten we het snel weer op. We hebben natuurlijk al ruim 20 jaar ervaring, dat neem je toch ook ‘even’ mee.” Veel meer tijd om terug- en vooruit te blikken is er niet, want de finales gaan gespeeld worden. Ook die leverden weer veel spanning, sensatie en fraaie treffers op. De Bennekomse finalisten, Team 1 en 2 van de Kraatsschool bij de jongens en De Plataan en de Alexanderschool bij de meisjes, speelden een prima toernooi, maar voor het kwartet was geen finaleplaats weggelegd. De grote winnaars waren bij de jongens De Brugge 1 uit Ede en bij de meisjes de Jozefschool uit Arnhem. Zij gaan door naar de grote landelijke finales. Roelofsen keek na de laatste ‘juich-uitingen’ tevreden om zich heen. ,,Zij hebben genoten”, wijzend naar de jongens en meisjes, waarvan velen zich ook de friet nog eens prima lieten smaken. ,,En dan hebben wij het als organisatie ook. Die blije gezichten zijn ‘onze medailles en bekers’. Nu even een beetje bijkomen, dan evalueren en dan op naar de volgende editie!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie