Rookcontainer, springkussen, brandweersirene, verongelukte auto, eerste hulp verlenen, mensen redden… het kwam allemaal aan de orde tijdens de open dag van de brandweer
Rookcontainer, springkussen, brandweersirene, verongelukte auto, eerste hulp verlenen, mensen redden… het kwam allemaal aan de orde tijdens de open dag van de brandweer Wout Schotsman

Veel bezoekers Open huis brandweer

12 oktober 2021 om 10:29 Overig

Waar rook is....demonstreert de brandweer

BENNEKOM De Bennekomse brandweerlieden hadden een paar drukke dagen. Vrijdagavond kon eindelijk de nieuwe brandweerkazerne geopend worden en zaterdag mocht heel Bennekom komen kijken. Vooral ook jong Bennekom vond alles buitengewoon interessant. 

Wout Schotsman

SPANNEND Spannend om in de cabine van zo’n reusachtige brandweerauto te zitten en op de knop van de sirene te drukken! Of om in de rookcontainer te ervaren hoe het is om in het donker een brandend en rokend huis binnen te gaan om mensen te redden. Al die belangstelling werd door de brandweerlieden zeer op prijs gesteld, want zo konden ze meteen wat doen aan werving. Dat is een voortdurende activiteit want even voortdurend glijden ook voor brandweerlieden de jaren voorbij en dan is het soms plotseling tijd om de klus aan jongeren over te laten.

TEAMPLAYERS Tijdens de officiële opening werd met veel waardering gesproken over ‘het team Bennekom’ en over de ploegcommandant die erin slaagt van de mannen en één vrouw een hecht team te maken, waarbinnen veel kameraadschap en collegialiteit heersen.

KONT AAN KONT Wat zijn de voordelen van de nieuwe kazerne ten opzichte van de oude? In een poging om grappig te zijn, noem ik de ruime kantine. Daar wordt nonchalant aan voorbij gegaan: “Ja, ook, maar vooral de ruime omkleedruimte. Kom maar eens kijken. Dat was eerst maar een nauw gangetje, waar je je niet kon omkleden zonder kont aan kont te staan.” De ruimte, de brede garagedeuren die met een tik tegen een rode knop snel opengaan, de doelmatigheid, alles wat het werk gemakkelijker, sneller maakt, daar genieten ze van!

ONDEUGD In elke opa zit vast nog een jongetje dat ooit brandweerman had willen worden. Een opa zegt tegen zijn keurige kleinzoon: “Zullen wij een eindje verderop in dorp een vuurtje stoken en kijken hoe snel de brandweer er is?” De keurige kleinzoon kijkt geschokt omhoog: “Opa!!!!!”Even later ontdekt de kleinzoon de brandweerslang en hij mag even spuiten. Hij kijkt trots naar opa. Die lacht. Ook trots. En een beetje jaloers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie