Afbeelding

Zing-a-Long gaat weer van start

13 september 2021 om 23:09 Overig

BENNEKOM - In 2017 is het koor Zing-a-Long opgericht door dirigent Gertie Savelkoul. Gertie is logopedist, gespecialiseerd in adem- en stemtherapie bij sprekers en zangers. Zelf zingt zij al vanaf haar achtste en is zij koordirigent. Het koor bestaande uit zo’n 15/20 enthousiaste leden is niet zomaar een doorsnee koor.

De leden hebben namelijk (bijna) allemaal een groot of klein probleem met ademen of met hun stem. Dit kan komen omdat zij astma, COPD of longemfyseem hebben, maar er zijn ook leden die last hebben met ademen of zingen door allergie, hyperventilatie, Parkinson, een spierziekte of long Covid klachten. De leden ervaren door het zingen dat zij meer energie/conditie hebben, minder benauwd zijn en soms zelfs minder (long)medicatie hoeven te gebruiken. Bovendien maken de hersenen door het samen zingen, en de onderlinge gezelligheid, endorfinen en serotine aan waardoor iedereen na de repetitie blij en voldaan naar huis gaat.

De repetities vinden plaats in Bennekom op de donderdag in de oneven weken en duren van 14.00 tot 16.00 uur. Op 30 september is de eerste repetitiemiddag in de katholieke kerk bij de rotonde (Heelsumseweg 1) in Bennekom. Voor deelname aan de repetities wordt een (kleine) bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.stematelier.nl of neem contact op via 06-52457631.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie