Afbeelding
@tedxmedia

Chemicaliën komen op de verkeerde plek bij elkaar; chloorgas in Bennekoms zwembad

3 september 2021 om 07:50 Overig

BENNEKOM Het bij elkaar komen van chemicaliën op de verkeerde plek in een tank binnen zwembad De Vrije Slag in Bennekom is er de oorzaak van geweest dat er donderdagavond chloorgas kon ontsnappen. Het gas ontstaat wanneer zwavelzuur en chloor met elkaar gemengd worden, twee chemicaliën die in veel gebruikt worden voor zwemwater. 

In eerste instantie werd er verteld dat het ging om een lek in een vat, maar dat blijkt daags na het incident niet het geval.  De brandweer van Bennekom werd naar de melding gestuurd, gevolgd door de Officier van Dienst. Toen vaststond dat er chloorgas in het gebouw aanwezig was werd de brandweer van de Stadspoort bij het incident geroepen zodat zij met chemiepakken aan het gebouw konden ventileren. Hoe het kon dat de stoffen op een verkeerde plek gemengd werden is niet bekend.

ZWEMBAD OPEN Het chloorgas dat nog in de tank aanwezig was werd door middel van overdruk met perslucht van de brandweer uit de tank verdreven en middels een ventilator naar de buitenlucht verplaatst. Eenmaal in de buitenlucht kon het gas geen kwaad meer. Het zwembad zal vandaag gewoon geopend zijn, zo laat de bedrijfsleider van De Vrije Slag weten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie