De Amerikaanse bluegrass band Fog Holler speelt woensdag 7 juni bij Live Stage Marnix.
De Amerikaanse bluegrass band Fog Holler speelt woensdag 7 juni bij Live Stage Marnix. PR

Amerikaanse band Fog Holler bij Live Stage Marnix

31 mei 2023 om 16:05 Muziek

BENNEKOM Het zijn drukke tijden voor Fog Holler, een bluegrassformatie uit Portland, Oregon. Tijdens een twee maanden durende Europese tournee trekken ze van festival naar festival. Live Stage Marnix is er trots op dat ze de band konden contracteren voor een optreden in De Deel van Boerderij Hoekelum. Het optreden van Fog Holler is het laatste concert voor de zomerstop van het luisterpodium.

De vier leden van Fog Holler weten het publiek te raken met hun energieke optredens en aanstekelijk plezier op het podium. De voorliefde voor bluegrass en traditionele Amerikaanse muziek vormt de basis waarop de muzikanten elkaar gevonden hebben. Casey Holmberg (banjo en zang), Tommy Schulz (gitaar en zang), Noa Laniakea (contrabas) en Lillian Sawyer (viool) hebben achtergronden in zowel muziek als theater, wat in hun shows en interactie met de zaal duidelijk merkbaar is. 

‘NEXT GENERATION’

Een deel van de band is begonnen als straatmuzikant. Zelf vonden ze die periode van onschatbare waarde omdat het hen de kans bood dagelijks te experimenteren met harmonieuze samenzang en verrassende instrumentale solo’s. In 2018 werden ze door Grammy Award winnaar Laurie Lewis ontdekt tijdens een optreden op een boerenmarkt. 

Fog Holler is een exponent van de ‘next generation’ in bluegrass: ,,We zetten een traditie voort, maar we leven in 2023, niet in 1950.” Door de persoonlijke songteksten, het verweven van hedendaagse muzikale invloeden en het nieuw leven inblazen van de power waltz en de murder ballad heeft Fog Holler inmiddels naam gemaakt als vernieuwende band in een traditioneel genre. 

RESERVEREN 

Fog Holler treedt woensdag 7 juni op in De Deel van Boerderij Hoekelum, Edeseweg 122, Bennekom. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur, entree 15 euro. Kaartverkoop via reservering@livestagemarnix.com.

Live Stage Marnix programmeur Henk Slingerland heeft al een aantal mooie artiesten vastgelegd voor na de zomerstop, te beginnen met de Britse band Flats & Sharps op woensdag 13 september. De onderhandelingen voor de concerten in het najaar zijn in volle gang. Volg de laatste ontwikkelingen rond de programmering op de website of meld je aan voor de nieuwsbrief.

WINACTIE

Elke maand biedt Luisterpodium Live Stage Marnix een lezer van Ede Stad of Bennekoms Nieuwsblad de kans om vrijblijvend kennis te maken met dit muzikale initiatief. Heb je nooit eerder een concert bij Live Stage Marnix bijgewoond, laat dan uiterlijk 4 juni via win@livestagemarnix.com weten waarom jij graag in aanmerking wilt komen. De winnaar ontvangt een set van twee vrijkaarten.

www.livestagemarnix.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie