Afbeelding
Foto: L. Vloemans

Repair Café: Weggooien kan altijd nog!

2 februari 2023 om 10:25 Lokaal Deel je nieuws

Wat doe je met een kapotte citruspers, broodrooster of cd-speler? Weggooien, want een nieuwe is vaak goedkoper dan laten repareren. Dat is zonde, niet alleen van het geld, maar ook van de (onnodige) belasting van het milieu. Daarom komt een groepje handige vrijwilligers maandelijks bijeen in het Repair Café om kapotte spullen van buurtbewoners te repareren. Meestal is er ook iemand aanwezig die kleding kan herstellen.

Door kapotte spullen te laten repareren, bespaar je niet alleen geld, maar ook kostbare grondstoffen. Ook beperk je zo de CO2-uitstoot: door oude spullen langer te gebruiken, is er minder energie nodig voor het maken van nieuwe producten én voor de vernietiging van oude spullen. En of je kapotte artikel nu gemaakt kan worden of niet: je weet na je bezoek in ieder geval waar je aan toe bent: het mag terug naar de fabrikant, is ‘overleden’ of wordt door de deskundige reparateurs uit de buurt gemaakt. 

A.s. zaterdag 11 februari  vanaf 10.00 tot 12.30 uur bent u welkom in de Ontmoeting, Emmalaan 1 te Bennekom. Er is koffie en thee, de toegang is gratis, we vragen  een vrijwillige bijdrage.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie