Uitnodiging
Uitnodiging Copyright: Design Petra de Vree

Expositie ‘Reshaping’ in Huis Kernhem

1 februari 2023 om 18:30 Lokaal Deel je nieuws

Huis Kernhem in Ede exposeert van 18 februari tot 5 maart inspirerend werk van Ineke van de Pol en Petra de Vree. Onder de titel Reshaping tonen de twee kunstenaars schilderijen, reliëfs en sculpturen. Beiden verbleven ruim 25 jaar buiten Nederland en maakten op verschillende continenten intensief kennis met andere culturen en gewoonten. Dit heeft een grote invloed op hun artistieke ontwikkeling.

“Reshaping of omvorming verwijst naar de kunstzinnige neerslag van onze impressies en emoties in het veranderingsproces dat we in het buitenland hebben ondergaan”, zeggen Petra en Ineke. Petra de Vree herschikt en hervormt bestaande vormen op verfijnde wijze tot het lichaam van een vrouw. Reshaping is voor Ineke van de Pol een omzetting van materiaal en verf naar een abstract beeld dat boeit en inspireert door emotie, inhoud en kleur. 

Ineke van de Pol landde na haar diplomatieke carrière in 2020 in Heelsum en maakte een doorstart als professioneel kunstenaar. Rode draden in haar werk zijn de natuur en het (her)gebruik van verschillende materialen. In haar serie ‘Outer Layers’ is zij geïnspireerd door de schors van de moerbeiboom met een unieke toepassing van hars en verf. Haar schilderijen in de serie ‘Inner Layers’ geven natuurlijke rijkdom en uitputting van de aarde weer. Zij exposeerde in Amsterdam, Renkum en Oosterbeek. Zie ook www.inekevandepol.nl

Petra de Vree herontdekte haar liefde voor klei in 2006 in de hooglanden van Bolivia. Met esthetische vormen en natuurlijke lijnen drukt zij de directe relatie uit tussen mens, aarde en natuur. Zij maakt unieke beelden die op het netvlies blijven kleven. Haar laatste zeer succesvolle expositie was in het hotel The Metropole in Hanoi, Vietnam. In september 2022 keerde Petra de Vree terug naar Nederland; ze woont nu in Den Haag en heeft haar studio in haar eerdere woonplaats Wageningen. Lees meer op www.petradevree.nl.

Reshaping is ieder weekend te zien in het statige landhuis Kernhem Kernhemseweg 7 in Ede van 18 februari tot en met 5 maart van 12.00-17.00. Op zondag 19 februari is de expositie geopend vanaf 13.30 in verband met een concert. De prachtige omgeving leent zich goed voor een wandeling. Parkeren en toegang is gratis. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie