Zin op Zondag met Ineke Wienese over doorgeven van verbondenheid bij verlies en rouw

15 april 2022 om 16:54 Lokaal Deel je nieuws

Op zondag 24 april gaat de Zin op Zondag bijeenkomst over verbondenheid bij verlies en rouw. In het kader van thema ‘doorgeven’ komt Ineke Wienese die het belang kent van verhalen, ervaringen en rituelen bij verlies en rouw. Vrijzinnigen Bennekom organiseert de bijeenkomst in de Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom, die om 10:30 uur begint.

Gezondheidszorgpsycholoog en orthopedagoog Ineke Wienese is initiatiefnemer van de stichting ‘Troost voor Tranen’. Zij gaat samen met Ricardo Lemmer van deze stichting vanuit eigen verlies in op ervaringen met rouw, rituelen en dromen. Ook komen verhalen en rituelen bij verlies en rouw in andere culturen aan de orde en wat we daarvan kunnen leren. En welke betekenis hebben rituelen bij verlies en rouw? Zo kunnen deze te maken hebben met de spirituele verbinding tussen voorouders, overledene en de levenden.

In de bijeenkomst draait het om het ‘doorgeven’ van hoe liefdevol in verbinding te zijn en blijven met overledenen. Dit zal gebeuren met verhalen, een korte film en met muziek van de sambura, een soort trom, die gebruikt wordt bij de afsluiting van een rouwperiode en mensen verbindt. Daarbij zal ook een groep bestaande uit 9  inheemse Surinaamse vrouwen  (Indianen) optreden. Deze groep treedt op onder de naam Wehpokamanong.

Meer informatie over Troost voor Tranen dat begon als project Rouw en Verlies in Verschillende Culturen van De Jutters, centrum voor jeugd GGZ Haaglanden is te vinden op: www.troostvoortranen.nl

Aanmelding voor de bijeenkomst en tickets à € 7,50 en voor studenten € 4,00 zijn te bestellen op de website van Vrijzinnigen Bennekom: www. deontmoetingbennekom.nl/zin-op-zondag-ineke-wienese/
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie