Een versierde wagen; klaar voor een optocht, of toch iets anders?
Een versierde wagen; klaar voor een optocht, of toch iets anders? (Foto: )

Julianalaan, 1950: wat was dit?

  Historie

WIE WEET WAAR DIT OOIT WAS??

Het team Beeldbank van de Historische Vereniging Oud-Bennekom heeft nogal wat foto’s waarvan onbekend is wie of wat er op de foto staat of waar en wanneer die gemaakt is. Elke tweede woensdag van de maand wordt zo’n foto gepubliceerd in de hoop dat er Bennekommers zijn die er meer van kunnen vertellen. Wie de HVOB verder helpt maakt kans op een leuke attentie!

BENNEKOM - Alles wat we van deze foto weten is dat hij werd gemaakt in 1950 in de Julianalaan. Wat zien we hier? Op de met groen versierde wagen staan stapels dozen en een bord met de tekst ‘Het beste wat het oosten biedt’.

Wie herkent iets?
De man op de bok heeft zich bijzonder mooi aangekleed; betekent dat iets? Wie weet kan de jongen naast hem het nog navertellen. De drie frisse jongemannen in het wit: zijn zij personeel van een middenstander? Welke dan? Maar het kan ook om iets heel anders gaan. En de jongen daarnaast, weet die het nog?

Reacties
Reacties kunt u sturen naar info@oudbennekom.nl. Het documentatiecentrum in het Kijk en Luistermuseum is door de virusmaatregelen tijdelijk gesloten. Dat zal helaas nog wel even duren. Juist daarom zijn we extra nieuwsgierig naar uw reacties per e-mail.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden