Kinderdorpvoorzitter Wim Spier biedt burgemeester René Verhulst een lunchpakket aan, broodjes met Kinderdorp Knaks!
Kinderdorpvoorzitter Wim Spier biedt burgemeester René Verhulst een lunchpakket aan, broodjes met Kinderdorp Knaks! (Foto: )

Toch nog een beetje Kinderdorp 2020

"Hutje hier, hutje daar, Kinderdorp is bijna klaar!"

Door Wout Schotsman

“Wat vreemd!”, zegt de burgemeester als hij begroet wordt door Kinderdorpvoorzitter Wim Spier. “Normaal als ik hier kom is het vol spelende kinderen. Het terrein lijkt nu ook veel kleiner….” Op het terrein komt Wim Spier later nog terug!

BENNEKOM- Midden op het Landgoed Kinderdorp staat een partytent en daaronder staan computers en schermen. De gebroeders Nijmeijer, de technici en tevens de dj’s, staan energiek achter hun apparatuur mee te springen en te zingen op de bekende Kinderdorpmuziek. Op het veld voor de tent een groep in Kinderdorpgeel geklede mensen, vooral meisjes, die vrolijk meedansen, alsof ze op het Kinderdorppodium staan en een paar honderd kinderen willen laten meebewegen. Het is toch een beetje Kinderdorp, al kunnen de omwonenden nu niet meegenieten van de vrolijke muziek.

Radio

De niet op het Kinderdorpterrein aanwezige kinderen kunnen thuis meegenieten van dit dagje bekende Kinderdorpmuziek dat live wordt uitgezonden via Facebook. Het programma wordt druk bekeken en beluisterd. Misschien wordt er wel vrolijk meegedanst!

Knaks

De meest populaire warme hap tijdens Kinderdorp is het broodje knakworst. Vaak komen er al tientallen kinderen tegen 10 uur bij de keuken melden dat ze geweldige honger hebben en of er al broodjes knakworst zijn. Onder de vrijwilligers zijn de broodjes knakworst al niet minder populair, maar zij moeten wachten tot alle kinderen geweest zijn. Van wachten is dit jaar geen sprake. Gewoon een kwestie van naar Albert Heijn gaan en een blikje Kinderdorp Knakworst kopen voor de zeer speciale aanbiedingsprijs van 1,99 euro. De blikjes zijn natuurlijk herkenbaar aan het gele Kinderdorpwikkel!

Het Kinderdorps Dagblad

Dan is er de speciale uitgave van het Kinderdorps Dagblad. Het staat vol met leuke thuisactiviteiten: knutselen, puzzelen, koken met de geheime Kinderdorprecepten en berichten die de kinderen tijdens Kinderdorp 2019 zelf hebben geschreven. De krant ligt voor Kinderdorpelingen klaar in Bennekom, bij Albert Heijn en bij PLUS .

Landgoed Kinderdorp

De burgemeester vindt het geweldig dat de Kinderdorpvrijwilligers op deze manier proberen de kinderen toch nog een beetje de Kinderdorpsfeer te laten proeven. Hij begrijpt dat het voor de kinderen heel lastig is nog drie weken vakantie te hebben maar alle bekende evenementen te moeten missen. Daarom heeft de gemeente bedacht dat het leuk zou zijn een kinderkermis te organiseren. Die staat nu gepland voor op het Raadhuisplein. Hij gaat straks met de omwonenden overleggen. Wim Spier haakt er onmiddellijk op in. Het Raahuisplein? Het Landgoed Kinderdorp is een compleet ingericht evenemententerrein waar zo’n kermis prima kan plaatsvinden. De burgemeester houdt het in gedachten!”

Dan snelt hij naar zijn auto. Over 15 minuten weer in Ede!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden