Foto: Gert Budding
Foto: Gert Budding

Column door het Boertje

De Vlegeldagvlaggen zijn in dorp gehangen. Fijn, want dat staat toch vertrouwd. De Vlegeldag zelf is er helaas één voor thuis. Ik had nog stilletjes op een leuke trekkeroptocht door de wijken gehoopt , maar ook zoiets is blijkbaar niet op te tuigen. Op Vlegeldag zelf kunnen natuurlijk wel gewoon vlegelsoezen gebakken worden. Als Martijn Vlastuin blikjes echte Kinderdorpknaks sponsort voor een smakelijke KD warme hap thuis, kan Joost Mekking niet achterblijven met met een goeie soes voor troost, denk ik als boerenmens. En dan het liefst met Vlegelkorting, als de kas dat toelaat.

Het Kinderdorp zelf was maandag in de lucht met KD-radio en verzoeknummers. Tussen de middag kwam de burgemeester van Ede nog even medeleven betonen bij de studio op het Kinderdorpterrein. Speciaal voor iedereen is er een KD-vakantiekrant. En als je daarmee achter het net vist, staat hij ook gewoon op www.kinderdorp.nl . Dat is een adres op de computer. Een mooi initiatief, net nu het allemaal niet door kan gaan toch iets leuks doen en positief blijven.

Op de Hullenberg is het met de Rogge van Oud Bennekom een bietje tobben. Met dit weer en zo hoog op de berg wordt dat vanwege de deskundigen ook wel verwacht. Toch zullen de vrijwilligers die er werk en tijd in steken liever meer opbrengst zien dan hetgeen zich nu aankondigt.

Na de Vossenweg , waar ze een paar verkeersheuvels en andere wegobstakels aanleggen, gaat ook de Prins Bernhardlaan nog een week op slot. Ik denk ook voor heuveltjes. Met de Vossenweg dicht worden de sluipers worden met borden over de Molenstraat en de Commandeursweg gestuurd. Of dat veel uithaalt met al die elektronische kortste wegwijzers in de auto’s?

Ik kreeg een heel mooi nummer van het tijdschrift van Oud-Bennekom door de bus. Hele mooie verhalen en foto ’s over de Heelsumseweg en over mensen rond het Bart van Elstplantsoen. Daar bovenop stond tot 1945 een grote villa die zó het dorp inkeek. Niks ijscoterras. En in plaats van de Plus zag je een boerderij met twee machtighoge hooibergen. Voorlangs liep de tram. Wordt maar gauw lid van Oud-Bennekom!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden