Opa Willem gaat met pensioen


Zijn afscheid is ook het einde van zijn beroemde Hatseflats. Nog één keer met de leerlingen van groep 6/7, maar dan wel coronavrij...
Zijn afscheid is ook het einde van zijn beroemde Hatseflats. Nog één keer met de leerlingen van groep 6/7, maar dan wel coronavrij... (Foto: )

Opa Willem gaat met pensioen

Bennekom, woensdagochtend. In de aula van basisschool De Wingerd, nu ‘De Plataan’, zit Opa Willem op het podium, op een versierde troon en met een door de kinderen geknutselde kroon op zijn hoofd. Hij is 86 en gaat met ‘pensioen’ als conciërge van de school. Om de beurt neemt een klas kinderen afscheid. Boven zijn hoofd hangt een rij vlaggetjes met de tekst ‘pensioen’. “Wat is pensioen eigenlijk? Kun je dat eten?” vraagt Willem aan de leerlingen van groep 3. “Dat is als je heel oud en moe wordt”, roept er een. ‘Nee, dan hoef je niet meer te werken!” roept een ander.

Er is een ‘vriendenboekje’ gemaakt voor Willem, waarin elke leerling een pagina heeft verzorgd, met antwoorden op vragen. Wat zul je nooit vergeten van Opa Willem? Het koekje dat je van hem kreeg als je de klas uit werd gestuurd… En natuurlijk Opa Willems beroemde Hatseflats! Ze hadden ook bedacht waar ze Opa Willem mee naar toe zouden willen nemen: Naar de Efteling en dan gaan we in alle attracties! Heel wat leerlingen wilden hem meenemen naar Mc Donalds... Een aantal leerlingen van groep 8 wilden hem meenemen naar de middelbare school!

De leerlingen van groep 6/7 (zie de foto!) hadden een manier bedacht voor een coronavrije afscheidshatseflats en overhandigden hem een wilde wingerd, voor in zijn tuin, met daarbij de legendarische woorden: "Jij bent wild en wij zijn De Wingerd!".

Tijdens het afscheid van de leerkrachten werd hij bedankt voor het delen van ruim 40 jaar lief en leed op de school. Hij kreeg cadeaubonnen van Hartman fietsen. Hij dacht dat hij wel een nieuw zadeldekje zou kunnen kopen...

Het schoolplein heet het Ome Willemplein. Toen was hij nog jong. Als Opa Willem nam hij afscheid met de woorden: ”Morgen doe ik gewoon om half 7 de deur open en zet ik koffie, maar om half acht ben ik weer lekker thuis!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden