Tennisles in een sportrolstoel.
Tennisles in een sportrolstoel. (Foto: Esther Vergeer Foundation)

Inlooples rolstoeltennis voor kinderen bij Keltenwoud

Bij tennisvereniging Keltenwoud in Bennekom werd vanwege het coronavirus een kennismakingsclinic rolstoeltennis in april afgelast. De Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud heeft in overleg met de Esther Vergeer Foundation woensdagmiddag 17 juni als nieuwe datum afgesproken. Maar nu wordt het een inlooples voor kinderen met een fysieke beperking die van tevoren aangemeld zijn.

BENNEKOM - De inlooples wordt omgeven met verschillende RIVM-coronamaatregelen en protocol op het gebied van onder andere desinfectie, hygiëne en sociale afstand. Er zal geen grote toeloop van publiek zijn. Wel komen ouders van deelnemende kinderen mee. Er was al belangstelling om op 8 april mee te doen en daarmee kan de Esther Vergeer Foundation iets doen nu er voor het buiten sporten meer mogelijkheden zijn gekomen. Dus instellingen, scholen, fysiotherapeuten, thuiszorg en mensen die een kind met een fysieke beperking lekker buiten willen laten tennissen in een sportrolstoel, kunnen aanmelden. Er zijn geen kosten verbonden aan deze inlooples. De kinderen kunnen op 17 juni dan eens zelf ervaren of deze sport iets voor hen is. Het motto van deze actie is: "ieder kind de kans om gewoon te sporten!"

Met deze activiteit willen de stichting SRK en de Esther Vergeer Foundation aangeven dat het rolstoeltennis bij Keltenwoud ook voor kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar weer mogelijk is. De inlooples duurt van 13.30 tot 14.30 uur. Aansluitend (van 14.30-15.00 uur) vindt de officiële overdracht plaats van vier sportrolstoelen die het Coöperatiefonds van de Rabobank Vallei en Rijn aan Keltenwoud schenkt. Daarmee kunnen ook volwassenen rolstoeltennis in Bennekom komen spelen. De inlooples is voor SRK tevens een herstart van de activiteiten. Naast de sponsor Rabobank die de rolstoelen schenkt, zijn er bedrijven die de Stichting Rolstoeltennis financieel steunen zoals Heij en van Manen belastingadviseurs, Van Veen Advocaten en TVM Verzekeringen. Verder gaat SRK een fondsen-wervingsactie opstarten voor particuliere donateurs en bedrijven. De Stichting heeft de ANBI-status en een donatie kan dus fiscaal worden afgetrokken mits aan de spelregels is voldaan.

Wie meer informatie wil over de Esther Vergeer Foundation, de inlooples en het rolstoeltennis bij Keltenwoud, lorraine@esthervergeerfoundation.nl en de stichting SRK: rolstoeltennis@keltenwoud.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden