Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het dorp

Column door het boertje

Martijn Vlastuin, altijd wakker, behoorlijk Kinderdorpverslaafd en ooit begiftigd met een Vossenveldediploma is er de man niet naar om z’n plannen over nog meer Albert Heijn in de Dorpsstraat niet helder voor ogen te hebben. Zeker nu er vierkante meters lonken. Bennekommers weten dat in de Rechter, vroeger slijterij Centraal, altijd al drank is verkocht. Vraag is wel of je daar dan levensmiddelen bij moet stoppen en nog spannender is hoe dat dan met de doorgang moet, ooit na overleg met Dorpsraad en de hele Middenstand, aangelegd als verbinding tussen de met belastinggeld aangelegde parkeerplaats achter AH en de andere winkels in dorp. Gelukkig heb je als je op de tram wacht goed zicht op wat er aan de overkant gebeurt. Laten we in ieder geval hopen de de voorkant van de Rechter gewoon de eigen kleur blijft houden en niet met de kwast wit geverfd wordt. Maar gelukkig ben ik niet de enige met die mening, heb ik al begrepen. Al met al ook hevig jammer als de boel hier achter de halte straks leeg zou komen te staan. Ooit woonden daar beneden gewoon mensen. Misschien moet dat dan straks wel weer.

Tussen de Oude Kerk en dierenwinkel staan tegenwoordig hevig duidelijke hondenpoepbordjes tussen de begonia’s. Kennelijk is dat nodig en is de beschaving niet bij alle Bennekommers met honden als vanzelf aanwezig.

De Vossenveldeflats en de opgetilde vrije-sector klein Beringhemtoren zijn allebei klaar. Voor de Woningstichting, die op Beringhem niet, maar op Vossenvelde wel een vinger in de pap heeft, is het bouwen van betaalbare huurwoningen een hele opgaaf. De gemeente zou zich zelf meer mogen inspannen voor gewoon gehuurd wonen voor gewone mensen, in plaats van zo ‘n bietje alle verantwoording weg te leggen, denk ik als boerenmens. Als je nu eens zou beginnen een groepje Bennekommers een stukje grond te verkopen om samen zelf een rijtje goedkope woningen te bouwen?

De Bennekomse horeca is volop gestart. Op het gratis terras dat Bart van Elstplansoen heet wordt aan ijsjes gelikt. Het onderhoud is weer eens even vergeten. Het gras is geel. Alleen het onkruid bloeit nog.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden