Foto:

Vul de kratten van de voedselbank bij La Fontana

Inmiddels is het een jaarlijks terugkomend ritueel geworden. In juni kan men spullen voor de voedselbank inleveren bij IJssalon La Fontana aan het Bart van Elstplantsoen.

BENNEKOM - Vele huishoudens hebben de afgelopen periode tijdens de intelligente corona lockdown hun huis van de kelder tot de zolder van binnen en buiten volledig opgeruimd. Dat is fijn, zo’n opgeruimd huis en hopelijk heeft dat gezorgd voor extra veel spullen voor de voedselbank de afgelopen maanden. Want voor iedereen is het coronavirus voelbaar geweest en nog steeds voelbaar. Niet alleen was het moeilijk om van dierbaren afstand te houden, de vrijheid in te moeten leveren, maar ook alle onzekerheid over werk en toekomst maken deze tijd onzeker. Gezinnen die het al zwaar hadden, hebben het wellicht momenteel nog zwaarder en gezinnen waarvan de voedselbank altijd ver weg leek, lijkt het ineens zo dichtbij.

Daarom is het belangrijker om eens te kijken wat je kan missen, waarmee je een ander kan helpen. Maar let wel op: open spullen, spullen waarvan de houdbaarheid overschreden is of aangebroken spullen, gooi dat gewoon zelf weg. Maar geef wat je kan missen en wat je zelf ook graag zou ontvangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden