Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het dorp

Column door het boertje

In Ede heeft het eerste stukje Parklaan een naam gekregen. Het is de naam van de Engelse generaal die na de luchtlandingen een poos verstopt werd gehouden in Ede. Bij ons is de dichtgezette tunnel onder de A12 langs de Hoekelumse Brinkweg z’n vijfde ongebruikte jaar ingegaan. Benieuwd of er straks ook een aparte straatnaam voor het stuk vanaf de Edeseweg uit de bus zal komen. Bart van Elst groeide, toen zijn eigen ouders waren overleden, aan de Hoekelumse Brinkweg verder op.
In dorp zijn de kappers weer begonnen. Als je zo deur de ramen kijkt lijkt de ene het iets voorzichtiger aan te pakken dan de andere. Van een startkorting was geloof ik nergens sprake. Ook in dorp is de stilte die er eerst was helemaal voorbij. De supermarkten floreren nog meer dan ze al deden. Als straks in juni de caravans van de oudere Bennekommers noodgedwongen grotendeels in het dorp blijven, komt er weer een klantengroep bij die anders niet komt winkelen in die tijd. Voor Michael Kerseboom, die net z’n sportschool begonnen was, blijft het moeilijk beginnen. Eigenlijk verwacht ik binnenkort de eerste gewichtheffers op het Van Slootenplein en in de Muziektent. Want wat niet binnen mag kan soms buiten.De vraag of het virus uiteindelijk toch ook op een bal wil zitten is bij de tennisvereniging, de voetbal en de korfbal een gepasseerd station. Rond de Eikelhof en op het tennispark doet iedereen z’n best en overal zijn er maatregelen met hesjes om de boel een bietje uit elkaar te houden.
Het bouwen blijft gewoon z’n gang gaan. Op het Harnsedijkje vervangt een dubbele burgermanswoning het oude boerderijtje met schuren dat daar stond. Aannemerij Adams & van de Kamp, zelf gevestigd in de eeuwenoude boerderij De Harn even verderop, kan bijna vanuit de eigen slaapkamer bouwen deze keer. Hopelijk blijft de oude Kraatssfeer een bietje bewaard in dat hoekje. Als er een dorps tuinontwerp wordt losgelaten op de nieuwbouw kan het zo maar gebeuren dat er straks een hele akker kunstgras ligt.
Nu morgen zou het anders paardenconcours op Hoekelum geweest zijn. Ook weer jammer.
De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden