Foto:

Hoera! De bieb is nu weer open!

BENNEKOM - Al twee maanden geen boek gelezen…. De bibliotheek al die tijd dicht en bovendien sommige boekwinkels ook nog een groot deel van die tijd. Wat moet je dan als trouwe lezer? De krant van voor tot achter nauwkeurig doornemen? Nou, van al dat coronanieuws word je ook niet vrolijk. Je wilt ook wel eens wat anders. Even in een andere wereld leven, zonder corona… in een boek dus!

We kunnen weer boeken halen bij de bibliotheek. Niet met z’n allen tegelijk, maar het kan wel. Er zijn nieuwe spelregels. Er staat een stapel schone mandjes klaar, naast de tafel met de doekjes en het desinfectiemiddel. Er mogen maar 10 klanten tegelijk binnen zijn, want we moeten wel anderhalve meter van elkaar kunnen blijven.

Als de mandjes op zijn, moeten we wachten totdat een andere klant de bieb verlaat door de nooduitgang aan de andere kant van het gebouw. Daar moet het mandje achtergelaten worden, dat dan bliksemsnel door een van de bibliotheekmedewerkers wordt ontsmet.

We wachten in de vakken die met geel/zwart plakband op de vloer zijn getekend. Bij de grote leestafel staan geen stoelen meer. Niet meer even rustig aan de leestafel een krantje lezen. Overleggen met een bibliotheekmedewerker doen we aan weerszijden van een plaat plastic. Het zijn rare tijden, maar we kunnen weer boeken lenen. De bibliotheekmedewerkers zijn overigens nog attenter en vriendelijker dan ze voor de coronacrisis al waren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden