Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het dorp

Column door het boertje

Dat ging even helemaal niet goed zaterdagmiddag in dorp met het afstandhouden. Nu je naar buiten mag als het echt nodig is, vonden een hele hoop Bennekommers tegelijk dat het nodig was. En sterker nog: dat uitstel niet mogelijk was. Daarbij leek het afstand houden ineens behoorlijk vergeten en hadden verschillende personen het ‘rekening houden met elkaar’ thuis laten liggen. Geen beste beurt zo vlak voor moederdag.

Aan de Halderweg, waar de Brunel begint en de Boterbloem linksaf slaat, staat sinds kort een hevige mooie replica van Onze Rika, de molen van de Molenstraat waarvan het laatste stuk eind 1944 tegelijk met een hoop munitie in de lucht vloog. Voorop staat heel netjes ‘Onze Rika’geschreven en de wieken zijn zo lang dat ze net in de voortuin van de molenaar passen. Zeker net zo leuk is de terugkeer van de naam ‘Vossenvelde’ aan de Robert Kochlaan, precies bij de oude hoofdingang. Bovendien het zijn ook nog de oude originele letters ook. Onze chr. mavo Vossenvelde was vroeger een plaatje in de buurt.

Toen ik van de week eens over het kerkhof liep zag ik hier en daar keurige bankjes staan. Mooie plekjes om eens een boekje te lezen of om rustig te zitten voor een praatje op afstand. Zonder nou te willen overdrijven zijn er stukjes bij die eigenlijk op een park lijken. Ook zie je mensen er doorheen wandelen of fietsen. Rustig en toch ook genietend van een paar mooie bomen of van vogeltjes. Ondanks alle graven rondom.

Pal naast de Shoeby komen woningen en verdwijnt de winkelruimte die al lang leegstond. Het is de eerste keer dat dit gebeurt. Wie weet komt er meer. Ik zie nog wel meer plekken schreeuwend leeg.

Leuk voor de mensen van De Vrije Slag dat ze de poorten van het zwembad toch open kunnen doen. Tegen mijn verwachting in mag het toch, en daar kijken vast mensen naar uit. Of de badmeesters dat allemaal in het gareel kunnen houden op het veld en in het water is een opgave. Vooral als mensen gaan denken dat ze alle ruimte mogen nemen. Blijf gezond.

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden