Foto: Gert Budding
Foto: Gert Budding

Column door het boertje

Uit het dorp 

Het gedicht voor 4 mei staat op zijn plek. Op de dag zelf wordt er al ’s ochtends een krans gelegd voor het herinneringsmonument met de zes namen. De hele dag door kun je dan zelf bloemen leggen, iets wat normaal pas in de avond gebeurt. Dan ook zijn er bakken vol met gratis bloemen aanwezig waardoor het na afloop altijd een extra bloemenzee is op de banken naast het monument. Die gratis bloemen schijnen nu ook afgeblazen te zijn. Het comité hoopt dat desondanks veel de Bennekommers op een slimme manier de gang naar de herdenkingsplek willen maken. Leden van het comité zullen de boel wel een bietje in de gaten houden, zo door de dag heen.

Een heel Bennekoms gevoel kreeg ik toen ik zag wat er allemaal in de Pannenkoekendoos zit die je bij de Panoramahoeve kunt bestellen. Een opgewekt pannenkoekenfeest wordt dan voor de deur gebracht en je steunt er twee jonge ondernemers mee. Het beslag zit in twee grote Panoramahoeve-beugelflessen, een mooi stukje glas voor verzamelaars.

Normaal hangen in deze tijd de Koningsdagvlaggen aan de palen voor de winkels. Die zijn er nu niet. Maar wie toch de moeite neemt om omhoog te kijken ziet dat daarom nu al de jaarlijkse bloembakken opgehangen zijn. Steeds een groot succes. Zelf bevalt het me nog steeds iezig goed bij de tramhalte. Met de rooie zakdoek voor de mond hoef ik ook de handen niet meer van de rug te doen in de elleboog te kunnen hoesten als er een keer een stuifmeelpol voorbij komt. Minder leuk is het bericht dat het Kinderdorp niet door kan gaan. Dat is niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders en vrijwilligers een fikse Bennekomse tegenvaller. Het hele dorp is er op ingesteld dat het eind augustus een weekje blij geel gaat kleuren op de Achterstraat. Misschien lukt het nog om de muziekwagen gewoon neer te zetten en z’n werk te laten doen, zodat er wat van de vrolijkheid overblijft? Ook de KD-wespen zullen wel even met de handen in het haar zitten. En de mensen van het Knderdorps Dagblad...

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden