De Koningsspelen zoals die bijvoorbeeld in 2018 (foto) plaatsvonden, zullen in de 2020-editie noodgedwongen in een andere vorm gepresenteerd worden. De Gelderse Sport Federatie zorgt voor een online-versie.
De Koningsspelen zoals die bijvoorbeeld in 2018 (foto) plaatsvonden, zullen in de 2020-editie noodgedwongen in een andere vorm gepresenteerd worden. De Gelderse Sport Federatie zorgt voor een online-versie. (Foto: Dick Martens)

Gelderse Sport Federatie organiseert Online Koningsspelen in Gelderland. Ook Renkum doet mee!

door Dick Martens

RENKUM-WAGENINGEN-BENNEKOM - In minimaal 29 Gelderse gemeenten vinden op vrijdag 24 april de Gelderse Online Koningsspelen plaats. In samenwerking met de Gelderse Sport Federatie (GSF) hebben de deelnemende Gelderse gemeenten een actief programma samengesteld waar kinderen individueel, thuis en met behulp van video’s aan deel kunnen nemen. 

Online in beweging

Nu de scholen nog tot minimaal 28 april gesloten zijn als gevolg van de kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus onder controle te krijgen, gaan de landelijke Koningsspelen in 2020 niet door. De GSF heeft het initiatief genomen om een online versie van de Koningsspelen voor basisschoolkinderen in Gelderland te organiseren. Het oorspronkelijke idee is afkomstig van de buurtsportcoaches van Gezond Actief Harderwijk. In de Gelderse deelnemende gemeenten wordt door de buurtsportcoaches met behulp van video’s een interactief programma samengesteld. De kinderen kunnen op deze manier, de Gelderse variant van de Koningsspelen op een actieve manier volgen, uitvoeren en delen. 


Gezamenlijke warming-up

Net als tijdens de reguliere Koningsspelen is er op vrijdag 24 april om klokslag 09.00 uur een gezamenlijke warming-up. Deze centrale warming-up, met medewerking van Studio26, wordt uitgezonden door Omroep Gelderland en is te volgen voor ieder kind dat mee wil doen. Vervolgens is er per gemeente een programma waar kinderen via Facebook en/of YouTube individueel aan deel kunnen nemen. Te denken valt aan Zumba, stoepkrijten, bootcamp, dansles, stoepranden, enzovoorts.

#GoK

De Gelderse Online Koningsspelen vinden plaats op vrijdag 24 april, van 09.00 tot 12.00 uur. Kinderen worden opgeroepen om hun activiteiten zoveel mogelijk live of achteraf te delen via social media en met gebruik van de hashtag #GoK. Bij berichtgeving en informatie over de activiteit wordt continu melding gemaakt van de regelgeving van het RIVM. Gezondheid en veiligheid staat hierbij voorop.

Speciale webpagina GSF

Meer informatie over Gelderse Online Koningsspelen en de deelnemende gemeenten is te vinden op de speciale webpagina van de Gelderse Sport Federatie: www.geldersesportfederatie.nl/gok. 

Op deze pagina is op 24 april ook een programma te vinden met leuke video’s om deel te nemen aan de Gelders Online Koningsspelen. Op deze manier kunnen alle geïnteresseerde kinderen, zowel binnen als buiten Gelderland, meedoen.

Sport- en Beweegteam Renkum doet ook mee!

,,In de Gemeente Renkum organiseren wij de Gelderse Online Koningsspelen". aldus Tanja Dijkstra, die samen met Hans Kap en Tim van Guilik het Renkumse Buurtsportcoach-team vormt. ,,Vrijdag 24 april zullen wij via filmpjes op www.facebook.com/sportenbeweegteamrenkum de opdrachten gaan uitleggen. Dus het is voor de deelnemende kinderen zaak hun Facebookpagina in de gaten te houden voor meer informatie. Op die manier zullen zij dan goed voorbereidaan de Koningsspelen mee kunnen doen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden