Het team bij de Timanshof
Het team bij de Timanshof

Hart onder de riem voor de ouderen

Op zaterdag 4 en dinsdag 7 april werden 500 Bennekomse en Wageningse ouderen verrast met een bosje bloemen. Nu veel sociale activiteiten niet doorgaan en mensen maar weinig bezoek mogen ontvangen is het stil in Bennekom. Voor ouderen is het in deze tijd extra moeilijk. Ook de activiteiten bij VV Bennekom liggen stil en het Kia Braber Jeugdtoernooi moest worden geannuleerd. Dat bracht drie via de voetbalvereniging bevriende stellen op het idee om een actie voor ouderen op te zetten.

BENNEKOM - Zij wilden ouderen in Bennekom een hart onder de riem steken door hen een bos tulpen en een kaartje aan te bieden en zo een beetje lente in huis te brengen. André Braber van Braber Autobedrijf Ede en Martijn Vlastuin van Albert Heijn Bennekom werden benaderd om de actie te ondersteunen en zij waren gelijk enthousiast. Het klein begonnen idee kon op deze manier veel groter worden opgezet.

Op 4 april ging het team op pad om 350 bossen bloemen en kaartjes te bezorgen bij de Aleidahof, de Timanshof en de Roosebrink (Wageningen) en vervolgens bij vele seniorenwoningen, onder andere aan de Hof van St. Pieter, Molenstraat, Schapenoord, Gasthuisbouwing en Commandeursweg. Op 7 april werden via Buurtzorg Bennekom nog eens 150 bewoners verrast. De actie was een groot succes. Vele hartverwarmende reacties kwamen binnen.

De initiatiefnemers hopen dat hun actie navolging zal krijgen. De eerste ondernemers hebben zich al gemeld om een vervolgactie mogelijk te maken. Maar ook individueel kan iedereen meedoen: zou het niet geweldig zijn als iedere Bennekommer een bosje bloemen of een kaartje bezorgt bij een buurman die alleen woont, een instelling, een ondernemer wiens zaak nu gesloten is, of bij iemand anders die wel een opkikkertje kan gebruiken? En koopt u die bloemen of dat kaartje dan vooral bij een van de lokale ondernemers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden