Schilderen op Place du Tertre.
Schilderen op Place du Tertre. (Foto: De Kunstfactorij)

Kunstfestival zoekt waardecheques EdeDoet

BENNEKOM - Wat zijn we ineens in onvoorspelbare en chaotische tijden beland! Allerlei schijnbare zekerheden vallen plots weg en we proberen op allerlei manieren oplossingen te vinden om aan acute problemen het hoofd te bieden.Wie gaat zich dan nu druk maken om het inzamelen van waardecheques van EdeDoet? Of houdt zich bezig met het organiseren van een kunstfestival terwijl je niet eens weet of dit deze zomer wel gehouden kan worden? Niemand toch? Dat is nu even zo onbelangrijk…

Elise Huijberts: "Ik heb besloten om me, juist nu, in te gaan zetten om het Kunstfestival voor Kinderen te gaan realiseren, alhoewel terwijl ik nog geen datum kan plannen. En ik wil ook actief waardecheques in gaan zamelen om dit festival te kunnen financieren. Want wat op dit moment vooral ook zichtbaar is, is dat creatieve oplossingen bedenken en out-of-the-box denken ontzettend belangrijk zijn in deze onvoorspelbare tijden. Juist deze vermogens moeten gestimuleerd worden bij kinderen, liefst zoveel en zo vroeg mogelijk. En dit kan uitstekend door kinderen in aanraking te brengen met kunst en uit te dagen zelf creatief aan de slag te gaan. Leren fantaseren, nieuwe verbindingen leggen, van restmateriaal kunstwerken maken, kortom, verbeelden en creëren uit het niets is zo waardevol. Hopelijk gaat het lukken om ook dit jaar weer een Kunstfestival voor Kinderen aan te kunnen bieden in Bennekom. De formule is zoals elk jaar: een aantal uitdagende workshops voor kinderen, geïnspireerd op 'bekende' kunstenaars en bedacht en begeleidt door lokale kunstenaars. Alle workshops worden gratis aangeboden omdat alle kinderen mee moeten kunnen doen, ongeacht de financiële positie van hun ouders. De inzameling gaat deze keer met name voor het speciale Dreumes- en Peuterplein."

U kunt de waardecheques zelf activeren en doneren maar u mag de waardecheques ook doneren door de activatiecode te mailen of te appen naar De Kunstfactorij: 0653923599 dekunstfactorij@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden