De keurige zingende heren van Voice-Male, vieren hun 15-jarig jubileum, natuurlijk onder leiding van ‘hun’ dame: dirigente Ines Leijen.
De keurige zingende heren van Voice-Male, vieren hun 15-jarig jubileum, natuurlijk onder leiding van ‘hun’ dame: dirigente Ines Leijen. (Foto: )

Noottoestand in De Brink

Door Wout Schotsman

Het zijn zo te zien allemaal keurige heren: zwarte pantalon (nee, zeker geen broek) , wit overhemd, (natuurlijk geen bloes) en een aubergine gilet (niet een paars vestje). Daarbij een frivool vlinderdasje, in de kleur van het gilet. Zelfs de kleur van de haren, voor zover er nog haren zijn, past weer bij het overhemd. Keurige heren. Maar op een of andere manier hebben ze allemaal iets jongensachtigs. Iets speels. Iets vrolijks. Iets van een speelkwartier op het schoolplein.

Bennekom. Als je de naam van de groep hoort, dan denk je dat het gaat om zingende postbodes: Voicemail. Lees je de geschreven naam, Voice-Male, dan zijn het ineens geen keurige heren, maar stoere mannen. Daar heeft het ook wel wat van. Veel feminisme is er niet aanwezig: vrouwen worden niet toegelaten. Nou ja, op één uitzondering na, de dirigente. Dat jongensachtige is overigens niet zo vreemd: het mannengezelschap zit nog in de puberteit. Op 20 maart aanstaande bestaat het 15 jaar.

Gezond

De keurige heren van het mannenkoor Voice-Male hebben als motto: ‘Waarom alleen zingen in de badkamer, terwijl je samen veel meer plezier kan hebben?!’ Dat motto is niet bedacht omdat ze op elke repetitieavond meer lachen dan zingen, nee dat is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Volgens prof. dr. Erik Scherder Hoogleraar Klinische Neuropsychologie, bekend geworden dank zij veel optredens in De Wereld draait door, heeft samen zingen een enorme verbindende kracht en activeert dat het brein. Je gaat vrolijker naar je werk en ook weer naar je huis en het maakt je positief ouder. Weg met de dokter en weg met de psychiater! Die kunnen maar beter ook bij Voice-Male mogen komen zingen, tenminste als zij mannen zijn. Samen zingen is immers enorm gezond voor lichaam en geest.

Event 2020

Deze serieuze keurige heren vieren dat voor Voice-Male het einde van de puberteit nadert en dat de volwassenheid steeds dichterbij komt en organiseren Event 2020, wat ze omschrijven als een proeverij van muzikale noten. Zij zingen zelf verrassende nummers, zoals, Haus am See, Kristé Aghsdga, The Erie Canal, The Long Day Closes, Zouteland en een Ode aan Bennekom. Daarnaast zijn er gastoptredens van solisten die een link met Bennekom hebben, zoals Lilian Hak. Zij is bekend in de filmmuziekwereld. Dan is er Teun Dupain met zijn mannen (!) van Barbershopkwartet QuarteQ, die jaarlijks optreden tijdens de Dickens Markt. Volgens de heren van Voice-Male zingen deze collega’s smakelijke noten. Voorts is er medewerking van Charles Hens, tenor (man!), Saxofoonkwarter Squiff. Alles staat onder leiding van Ines Leijen (dame!)

Dit zo gezonde Event vindt plaats op 20 maart, in De Brink, vanaf 19.30 uur.

Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar voor 10 euro. Verkoopadressen: Bruna Bennekom, Hans Mekking en Bax & Van Beek.

Meer informatie: www.voicemale.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden