Foto:

Lammetjesdag

Op zaterdag 14 maart is het weer voorjaar bij Grebbeveld Schapen &zo. Dan vindt van 13.00 tot 17.00 uur weer Lammetjesdag plaats in de stal op de Langesteeg 21 in Bennekom. Bezoekers kunnen lammetjes bekijken, lammetjes aaien, lammetjes knuffelen en lammetjes knutselen. Ook zijn er demo’s schapen drijven met de honden.

In de stal van Grebbeveld Schapen &zo huppelen die dag honderden lammetjes rond bij hun moeders. Al die dartelende lammetjes, die over elkaar heen, op hun moeders, en recht omhoog de lucht in springen, daar word je gewoon heel vrolijk van.

Kom je ook op kraamvisite? De toegang is 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen, inclusief koffie, thee of limonade en beschuit met muisjes. Dit bedrag komt ten goede aan de schaapskuddes. Er is volop parkeergelegenheid in de wei, maar op de fiets komen kan natuurlijk ook.

Een kanttekening: volgens het RIVM is een schapenstal in de lammertijd geen geschikte plek voor zwangere vrouwen, ook al zijn de schapen ingeënt tegen q-koorts. Ben je zwanger, dan is het dus verstandiger om de kinderen met papa of opa en oma naar de Lammetjesdag te laten gaan. Kijk voor meer informatie op www.grebbeveld.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden