Hotze Hofstra won met zwart van Chris van Oosterwijk.
Hotze Hofstra won met zwart van Chris van Oosterwijk. (Foto: )

Tweede viertal BSV wint afgetekend van Kasteel 2

Het tweede viertal trad aan tegen het tweede viertal van het Wijchense Kasteel en ging gelijk flitsend van start.Ze waren nog geen half uur bezig of Albert Smit kon al een punt bijschrijven op bord 2. Een venijnig dubbelschaak werd zijn tegenstander Wim Hermens te veel.

BENNEKOM - Jaap van Donkelaar kon later het tweede punt bijschrijven tegen Leon Schrijver op bord 3. Enig fortuin kwam hier wel bij kijken want hij verloor materiaal in de aanval , maar zijn tegenstander gaf dat later met rente terug. Teun Alting op bord 1 had het lang moeilijk om iets te bereiken. Toen het eindspel was aangebroken bleek hij toch meer van de stelling begrepen te hebben. Sjoerd de Rave tenslotte had een ingewikkelde partij, maar profiteerde optimaal en overtuigend van een foutje van zijn tegenstander.

Interne competitie

In de interne blijft het spannend. Teunis Bunt won de topper tegen Noël Bovens op overtuigende wijze. Hij had een op het oog mindere pionnenstructuur, maar zoveel activiteit als compensatie dat Bovens niet anders kon dan die structuur door ruilen te verbeteren. Bunt bleef echter druk houden en kon de zwarte koning naar het midden lokken, waar mat volgde. De andere topper tussen Martin Markering en John Riksen eindigde in remise, maar Markering had kansen op meer. Markering won een pion, maar maakte een verkeerde keuze om te consolideren. Riksen kwam met de toren binnen en dat was net genoeg voor het halve punt. Een mooie overwinning boekte

Hotze Hofstra met zwart tegen Chris van Oosterwijk. Hofstra koos voor een eindspel met dame en toren en een pion minder, maar met heel veel activiteit. Met meesterlijke manoeuvres bereikte hij een stelling waarin hij alles kon afruilen en de pion terug won. Op het oog had wit weer kansen, maar Hofstra had goed gezien dat een pionnendoorbraak op de koningsvleugel beslissend was en wel omdat de witte koning te ver weg stond. Jan Wouters won van Gary Dinsbach. hoewel hij een kwaliteit achter kwam. Wouters bleef geconcentreerd, Dinsbach kon de boog niet gespannen houden en maakte een beslissende fout toen het er op aankwam. Gerhard Bakker won een spannende partij tegen jeugdlid Michael Issa die steeds beter gaat spelen. Het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk gaf de routine van Bakker de doorslag.

Remise werd het verder in de partijen Martin Maasse – René Bakker, Hans van de Weteringh – Rinus van der Molen en Hans Gillet – Dick Brehen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden