De kampioenen van links naar rechts: Kelvin Ma (bord 2), Megi Shirokova (bord 1), Leo Ma (bord 4) en Friso Smelt (bord 3).
De kampioenen van links naar rechts: Kelvin Ma (bord 2), Megi Shirokova (bord 1), Leo Ma (bord 4) en Friso Smelt (bord 3). (Foto: Rinus)

Callunaschool prolongeert schaaktitel bij basisscholen

Eindelijk was het woensdagmiddag 22 januari weer zover! Het jaarlijkse basisschool kampioenschap schaken voor Bennekom en Ede, georganiseerd door BSV Bennekom, stond in De Commanderij op het rooster. Evenals vorig jaar ging uiteindelijk de Edese Callunaschool met de eer strijken. Liefst zestien teams hadden zich aangemeld. En gezien dit aantal, blijkt wel dat de schaaksport in de lift zit. De deelnemers, vier per team, werden na loting verdeeld over twee poules en moesten elk vijf partijen spelen.

BENNEKOM - In ronde 6 en 7 werden de kruisfinales gespeeld, waarin de beslissingen moesten gaan vallen. In ronde 6 speelden de Callunaschool (nummer 1 uit poule A) tegen de nummer 2 uit poule B, De Caleidoscoop 2. Het werd een overtuigende overwinning voor de Callunaschool.

Tevens speelden in deze ronde de Alexanderschool (nummer 1 uit poule B) tegen De Wingerd (nummer 2 uit poule A). De Alexanderschool maakte de verwachting waar en won dit Bennekoms onderonsje. In ronde 7 speelden De Wingerd tegen De Caleidoscoop, met als inzet de felbegeerde derde plaats. Na een spannende strijd werd De Wingerd winnaar.

Finale

De Callunaschool en de Alexanderschool mochten samen gaan uitmaken wie voor een jaar de enorme wisseltrofee in haar bezit mag hebben. Het werd een spannende aangelegenheid, maar uiteindelijk bleek de Callunaschool de sterkste en prolongeerde de kampioenstitel.

De topscoorder van het kampioenschap werd Kelvin Ma, met 7 punten uit 7 partijen en spelend aan bord 2 van de Callunaschool. Hij mocht een beker in ontvangst nemen.

Halve finale OSBO

De Callunaschool, de Alexanderschool en De Wingerd hebben zich door deze prestaties geplaatst voor de halve finales van de OSBO, die gehouden wordt op 21 maart in Ede.

Aan het eind van de middag ontvingen alle deelnemers een mooi herinneringsplaatje. Voor de drie eerste teams waren er respectievelijk gouden, zilveren en bronzen medailles.

De fijne schaakmiddag, die zeer goed georganiseerd was door de BSV Bennekom, werd afgesloten met een dankwoord van gastspreker Ben Verduijn en een applaus voor wedstrijdleider Hotze Tette Hofstra en alle vrijwilligers.

Eindstand:

Callunaschool 1 uit Ede

Alexanderschool 1 uit Bennekom

De Wingerd 1 uit Bennekom

De Caleidoscoop 1 uit Ede

De Lettertuin 4 uit Ede

De Lettertuin 2 uit Ede

De Kern 1 uit Ede

De Lettertuin 3 uit Ede

De Prinsenakker 1 uit Bennekom

Callunaschool 2 uit Ede

Alexanderschool 2 uit Bennekom

De Lettertuin 5 ui Ede

De Caleidoscoop 2 uit Ede

Alexanderschool 3 uit Bennekom

De Lettertuin 1 uit Ede

De Prinsenakker 2 uit Bennekom 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden