Avondmuziek van het Bennekoms Vocaal Ensemble. (foto:A.W. Vos)
Avondmuziek van het Bennekoms Vocaal Ensemble. (foto:A.W. Vos) (Foto: A.W. Vos)

Avondmuziek met het Bennekoms Vocaal Ensemble

Op zaterdag 8 februari om 20.00 uur kan iedereen weer genieten van oude kerkmuziek in de Oude Kerk van Bennekom. Het is de passie van het Bennekoms Vocaal Ensemble om te laten horen hoe gevarieerd, vitaal en vaak ook hoe vrolijk of juist verstild deze muziek is. Muziek die de eeuwen heeft doorstaan en nog steeds veel bewonderaars heeft.

BENNEKOM - Op het programma staan drie korte a capella werken van Da Palestrina (1524-1594) en Schütz (1585-1672) en twee meer uitgebreide werken: de Missa Brevis in Bes van Haydn (1731-1809) en het motet 'Danket dem Herrn' van Krieger (1652-1735).

Het koor zal van Johann Ludwig Bach (1677-1731) het zesstemmige motet 'Unsere Trübsal' laten horen. Een muzikaal hoogtepunt zal zeker het optreden zijn van de sopraan Tenar van Kooten Niekerk. Zij zal twee delen uit het Stabat Mater van Pergolesi (1710-1736) zingen en de aria Rejoice uit de Messiah van Händel (1685-1759).De begeleiding wordt verzorgd door Frank Bons en Thijs Gerretsen (viool), Romein v.d. Drift en Judit Wesseling (altviool), Jozien Peters (viola da gamba), Joke Govers-Winkel (contrabas) en Regina de Bakker (kistorgel). Het geheel staat onder leiding van de vaste dirigent en oprichter van het koor Gert Winkelhorst.

De toegang is vrij. Bij de uitgang is er een collecte.

www.bennekomsvocaalensemble.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden