Rik Marius - De Liefde
Rik Marius - De Liefde Sound of David

Nieuwe single Rik Marius ‘De Liefde’ is allesbehalve zomaar een lovesong

7 april 2023 om 08:25 Lokaal Deel je nieuws

De nieuwe single van Sound of David gaat over de liefde. Maar het is niet zomaar een liefdeslied, niet eentje van dertien in het dozijn over het meest beschreven, muzikaal uitgekauwde, commercieel uitgemolken, onderwerp ooit. De Gelderse Singer-songwriter Rik Marius vond inspiratie voor zijn lovesong in de Bijbel. ‘De Liefde’ komt op vrijdag 7 april uit. Luca Genta (strijkers en percussie) en gitarist Guido Roorda werkten mee aan de productie, die vanaf vandaag op Youtube staat.

De in Bennekom geboren zanger Rik Marius (37) liet zich voor zijn nieuwe lied inspireren door het Bijbelboek Korintiërs: de liefde is geduldig, kent geen afgunst, is niet grof en niet zelfzuchtig. Ze laat zich niet boos maken, ze rekent het kwaad niet aan en vindt vreugde in de waarheid. ‘Die Bijbelse uitspraken over liefde zijn bijna absurd, toch? Dit is te mooi om waar te zijn. Als je toch zó kunt leven: vol liefde en vergevingsgezind. God vergeeft ons de misstappen die we soms zelf niet kunnen vergeten en onszelf al helemaal niet willen vergeven.’

Levensles

Dat was voor hem inspiratie voor zijn nieuwe lied, maar het is ook een levensles voor de zanger die volgende week trouwt. ‘Op dit moment zweef ik. Het leven lacht me toe. Maar ik besef dat het ook in de liefde soms misschien even iets minder zal gaan. Ben je dan in staat liefde en vriendschap te blijven uitstralen? Daar ben ik bewust mee bezig. Dat in mij iets van het karakter van God zichtbaar is. Geen boosheid met boosheid, of kwaad met kwaad vergelden. Maar met de liefde uit de Korintiërs handelen, wat er ook gebeurt.’ Met wat meer liefde, vergevingsgezindheid en geduld - met een beetje meer Korintiërs dus - zou de wereld er volgens hem een stuk mooier uitzien.

Mensen zijn zo overtuigd van zichzelf, van hun eigen gelijk: ze gunnen zichzelf volgens Rik Marius de tijd niet meer te luisteren naar andere argumenten en te heroverwegen. Ze trekken zich terug in een bubbel. ‘Dat drijft mensen uit elkaar en verdeelt de samenleving in kampen.’ Stel je voor dat we in onze maatschappij oprechte interesse tonen voor mensen die anders zijn en anders denken.  Volgens Marius trekt de liefde van God geen mensen voor en sluit geen mensen uit. Zijn liefde verbindt mensen.

Brotherly affection

‘God heeft ook de mens lief die niet lief heeft. Love one another with brotherly affection. Laten we weer proberen met z’n allen die kant op te schuiven’. Dat is volgens Rik Marius de boodschap uit Korintiërs. Hij heeft het met zijn eigen woorden, melodie en een prachtige video, in ‘De Liefde’ verpakt. En dat maakt van zijn nieuwe single allesbehalve een dertien-in-een-dozijn-liefdesliedje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie