John Riksen (rechts) redde het niet tegen de kampioen. (foto: Rinus van der Molen)
John Riksen (rechts) redde het niet tegen de kampioen. (foto: Rinus van der Molen) (Foto: )

Hotze Hofstra wint bij BSV kraker tegen Riksen en loopt in

Op de ranglijst is Hotze Hofstra door een minder seizoen wat afgezakt, maar tegen John Riksen liet hij met zwart zien nog steeds de beste schaker van BSV Bennekom te zijn.

BENNEKOM - De eerste fase van de partij was voor Riksen. Als een harmonica speelde hij. Stukken terugtrekken en dan met venijnige zetjes weer naar voren. Het leverde Riksen een betere stelling op. Toen hij niet door kon drukken, kwam er een op het oog gelijkstaand eindspel op het bord.

Hofstra dacht daar anders over. Met subtiele zetten wist hij steeds iets beter komen te staan. En uiteindelijk schotelde hij Riksen zoveel problemen voor, dat deze het rechte pad niet meer wist te vinden. Een mooie overwinning van Hofstra.

Teunis Bunt en Noël Bovens gaan nu in een nek aan nek aan race op kop. Bunt zat vast omdat de trein niet ging, maar Bovens profiteerde maar half.

Hij leek druk te hebben tegen Chris van Oosterwijk en wikkelde af naar een stelling met twee mooie lopers tegen een toren. Van Oosterwijk had echter ook wat pionnen meegenomen en uiteindelijk werd de vrede getekend. Er zal vast iemand beter hebben gestaan, maar het was zo onduidelijk dat geen van twee vol voor de winst durfde te gaan.

René Bakker won een fraaie aanvalspartij van Teun Alting. Hij gooide al zijn stukken richting de koning van Alting en deze kon de problemen achter het bord niet oplossen.

Micheal Issa en Sake van der Schaaf speelde een gelijkopgaande partij. Van der Schaaf moest wel lang nadenken en toen hij even de klok vergat, werd hem dat fataal.

Rinus van der Molen won de topper in de B-groep van Jaap van Donkelaar middels een mooi kwaliteitsoffer. De loper ondersteunde een prachtige vrijpion en daar kon de toren van Van Donkelaar alleen maar hulpeloos naar kijken. Hans Gillet had het geluk aan zijn zijde tegen Sjoerd de Rave, die vol op de aanval ging. Deze had moeten winnen, maar greep uiteindelijk mis.

De laatste partij van de avond tussen Gary Dinsbach en Martin Markering werd remise, nadat Markering in betere stelling een eeuwig schaak toeliet.

Stand op kop

1. Teunis Bunt

2. Noel Bovens

3 . John Riksen

4. Martin Markering

5. Rene Bakker

6. Chris van Oosterwijk

7. Hotze Hofstra

8. Jaap van Donkelaar

9. Jan Wouters

10. Sjoerd de Rave

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden