Henk van den Oever: de fanatieke ochtendzwemmer die per 8 januari 2020 de nieuwe voorzitter wordt van zwembad De Vrije Slag
Henk van den Oever: de fanatieke ochtendzwemmer die per 8 januari 2020 de nieuwe voorzitter wordt van zwembad De Vrije Slag (Foto: )

Nieuwe voorzitter van De Vrije Slag

Door Wout Schotsman

Rondje zwembad van Henk en Alex

Sommige functies lijken voor het leven te zijn. Zo is Gerrit Beek al ruim 40 jaar bestuurslid van De Vrije Slag. Oud-wethouder Rob Spiegelenberg is al een flinke tijd voorzitter. Maar sinds hij verhuisd is naar Helmond, kijkt het bestuur uit naar een nieuwe voorzitter. Die is nu gevonden. Op 8 januari zal Henk van den Oever benoemd worden als nieuwe voorzitter van het zwembad Bennekom.

Bennekom - Het is een zonnige winterdag, nog net in 2019. Henk van den Oever moet op de foto voor dit artikel. We worden begroet door Gerrit Beek en Alex van Hunen, de nieuwe bedrijfsleider. Eerst maar even een kop koffie in de nieuwe horecavoorziening van het zwembad. Alex heeft daar nu een werkplek. Maar hij verhuurt deze ruimte ook graag voor (kleinschalige) vergaderingen en feestjes, vertelt hij attent, zich ervan bewust zijnde dat het in de krant komt.

Doorgewinterde Bennekommer

Henk is een doorgewinterde Bennekommer, die zich in allerlei maatschappelijke functies heeft nuttig gemaakt voor Bennekom. Hij was een aantal jaren voorzitter van het Kijk en Luister Museum, is lid van de Rotary en was betrokken bij de totstandkoming van de Muziektent. Hij is ook een van de fanatieke ochtendzwemmers. "Zeker 100 keer in de 4 maanden dat het zwembad open is", vertelt hij. Nee, hij ambieerde het niet om voorzitter te worden, maar hij voelt zich zeer betrokken bij Bennekom en als een voor het dorp belangrijke voorziening je nodig heeft…

De foto

Natuurlijk moet de foto gemaakt worden bij het diepe bad, waarin hij zo vaak zijn baantjes trekt. Hij laat zijn vrolijke lach zien en keurt onmiddellijk de foto goed. Hij geeft blijk van commercieel gevoel: "Toch Edwin Holtrop maar vertellen dat ik perse wilde dat het reclamebord van de hoofdsponsor op de foto kwam. Dan wil hij vast wel zijn bijdrage verhogen!"

De accountant

Als de nieuwe voorzitter een accountant is, vraagt hij natuurlijk naar de financiën. Gerrit Beek vertelt hoe kritisch het zwembad is op uitgaven. Die zijn wel te voorzien, maar de inkomsten niet. Die hangen af van het aantal bezoekers. In 4 maanden moet de kost verdiend worden. Je ziet de accountant kijken. Wat is er te verdienen in die andere 8 maanden? En hoe organiseer je dat dan?

Het rondje zwembad

Alex van Hunen nodigt Henk uit voor een rondje zwembad. De beide heren willen kijken naar mogelijkheden om het zwembad en het fantastische terrein eromheen beter te benutten. Het is een prachtig terrein voor bootcamps en er ligt een gloednieuw beachvolleybalterrein. En o ja, de horecavoorziening kan gehuurd worden! Ze komen tot de conclusie dat er een prachtig, goed onderhouden, openlucht bad ligt, waar geweldig veel valt te organiseren. Henk wil zich eerst verdiepen in de 'gewone' gang van zaken, maar staat open voor nieuwe ideeën.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden