Adriëlle, hier als herder verkleed tijdens de presentatie van haar CD, zingt met de kinderen liedjes die gebaseerd zijn op Bijbelverhalen.
Adriëlle, hier als herder verkleed tijdens de presentatie van haar CD, zingt met de kinderen liedjes die gebaseerd zijn op Bijbelverhalen. (Foto: )

CD met 20 liedjes van Zing in de Kring

Door Wout Schotsman

Liedjes die passen bij Bijbelverhalen

Het begon allemaal drie jaar geleden met de wens meer christelijke liedjes te zingen met haar zoontje, die toen 2 jaar was. Jonge moeders hebben vaak veel contact met andere jonge moeders en vinden het leuk om dingen samen te doen. Op een ochtend kwam een aantal jonge ouders thuis bij Adriëlle Schouten en ze zongen samen christelijke liedjes en maakten muziek met de kinderen. Drie jaar later zijn er vijf Zing in de Kring – groepen met in totaal 60 kinderen en ouders / verzorgers, die om de week bij elkaar komen. En op 7 december werd een CD gepresenteerd: Zing in de Kring deel 1!

BENNEKOM -  Het is gezellig rumoerig in de huiskamer van Adriëlle. Zeven moeders met 8 peuterkinderen die de kerstversie van Zing in de Kring komen meemaken. De kinderen luisteren meteen als Adriëlle begint te zingen en de moeders meezingen. Dan wordt er een grote mand tevoorschijn wordt gehaald. De kinderen duiken eropaf en pakken allemaal een muziekinstrument. Een jongetje begint onmiddellijk enthousiast te trommelen. De kinderen vormen samen een luidruchtig orkest. Adriëlle vertelt het kerstverhaal. Ze krijgen allemaal een schaapje en een vlaggetje en dan is het feest! Dansen, springen in het rond en zwaaien met de vlaggetjes. Bij de geboorte van een baby horen beschuiten met muisjes. Zelfs de stoere jongen die alle speelgoed uit elkaar wilde halen, zit stilletjes de muisjes van het koekje te likken.

Het balletje rolt…

Adriëlle vertelt hoe het begon. Ze ontdekte dat ze het leuk vond een Bijbelverhaal voor te bereiden en er met haar kinderen liedjes over te zingen en er activiteiten aan te koppelen. Ze zocht een Pinksterliedje voor peuters en kon dat niet vinden. Dan maar zelf een liedje geschreven. Er volgden nog veel meer liedjes! De groep jonge moeders met kinderen groeide zo hard dat ze niet meer in de huiskamer pasten. Als het balletje eenmaal rolt... Een tweede groep vormen dus. En een derde, een vierde en een vijfde. Elke groep komt om de week bij elkaar. De kinderen komen uit de hele regio Bennekom: Wageningen, Ede, Veenendaal, Renkum, Achterberg. De programma's voor Zing in de Kring schrijft Adriëlle Schouten zelf. Ze geeft nu ook workshops aan mensen die met groepen peuters werken, over het delen van je geloof door muziek en spel rond Bijbelverhalen.

En nu de CD

Het logische vervolg was natuurlijk het uitgeven van een CD! Haar CD is gepresenteerd op 7 december in 'De Woonstede' in Bennekom, tijdens een bijeenkomst met zo'n 100 aanwezigen waarvan ruim de helft kinderen. Er werden 11 van de 20 liedjes die op de CD staan gezongen en gepresenteerd op het podium. De liedjes zijn bedoeld voor peuters en kleuters. De CD is uitgegeven door Ecovata en ligt bij Novita in de winkel. Op You Tube is het eerste liedje van de CD te beluisteren. Meer weten over Zing in de Kring? www.zingindekring.nl

Meer berichten