Al vanaf 11 uur is het feestelijk gezellig tijdens de Kerstinloop. Ook in 2019 is de Kerstinloop weer in De Brink.
Al vanaf 11 uur is het feestelijk gezellig tijdens de Kerstinloop. Ook in 2019 is de Kerstinloop weer in De Brink. (Foto: )

Een warm welkom voor iedereen

Door Wout Schotsman

Er zijn van die dingen die je best alleen kunt doen. Soms zie je dat bij kinderen: stilletjes met een boekje in een hoekje. Maar als je als alleenstaande oudere een boek pakt om gezelschap te hebben, dan ligt dat toch heel anders. Voor het vieren van feesten als Sinterklaas en Kerst is eigenlijk altijd een gezelschap nodig. De Kerstinloop Bennekom biedt de mogelijkheid om met een gezelschap Kerst te vieren!

BENNEKOM - De Kerstinloop wordt elk jaar georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken Bennekom. Iedereen is er welkom. Groot en klein, oud en jong, alleen of met het hele gezin! De deur staat open voor iedereen, ook voor niet-kerkleden. 'Meedoen' is gratis. Een vrijwillige bijdrage van degenen die zich dat kunnen permitteren, wordt op prijs gesteld.

Het aanbod

Wat krijg je voor deze bijzonder lage prijs? Het is eigenlijk een dagje uit. Om 11 uur wordt feestelijk gestart met iets te drinken en gebak. Al vanaf 17 november is in de kerken gevraagd wie er taarten wil bakken voor de Kerstinloop. Het gebakje bij de koffie of de thee is dus gemaakt door zorgzame thuisbakkers, die hopen dat de bezoekers van de Kerstinloop ervan zullen genieten. Natuurlijk is er tijdens deze bijeenkomst volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, om met elkaar in gesprek te gaan of om deel te nemen aan allerlei activiteiten. Er wordt een kerstverhaal verteld, er is een orgelconcertje en er is tijd om met elkaar een gezelschapsspelletje te spelen. Dan is het al gauw lunchtijd. Rond 13.00 uur wordt een eenvoudige lunch geserveerd met broodjes en een stuk feestelijke kerststol. En voor je het weet komt het laatste onderdeel van het programma: vanaf 16.30 uur wordt een maaltijd geserveerd. Daarmee is de gezellige dag ten einde..

Aanmelden voor de maaltijd

De maaltijd is een gezamenlijk koud/warm buffet. De organisatie vraagt bezoekers van de Kerstinloop zich voor de maaltijd aan te melden. Het zou heel vervelend zijn als er te weinig op tafel staat voor iedereen en tegelijkertijd is het niet de bedoeling dat er een teveel aan voedsel weggegooid moet worden. Aanmelden voor de maaltijd is gemakkelijk: een mailtje sturen aan kerstinloop.bennekom@gmail.com. Bellen kan ook: naar 0318 63 68 63. Het programma is gewoonlijk zo tegen 18.00 uur afgelopen.

Komen en gaan

Kerstinloop betekent dat iedereen kan binnenlopen wanneer hij of zij dat wil en dat men kan blijven zolang men maar wil. Het programma wordt aangeboden van koffietijd, via lunch tot avondmaaltijd. Bezoekers kunnen aanschuiven en meedoen wanneer en zolang als ze dat willen. Wanneer het in- of uitlopen niet zo best wil, dan kan er gehaald en/of gebracht worden. Vervoer is snel geregeld via de hierboven genoemde contactgegevens, door even te mailen naar kerstinloop.bennekom@gmail.com of te bellen naar telefoonnummer 0318 63 68 63.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden